چه چیزی جامعه پزشکان را براشفته کرده است مطلب ارسالی از nurse123

منوی اصلی


نویسندگان


آرشیو موضوعی

قوانین مرتبط با پرستاری

کمیته ی پیگیری مطالبات

نشریه

شکایت جهت افزایش حقوق

لینک دوستان

ابزار وبلاگ

خرید لایسنس نود32

جیرجیرک مرداب

عنوان لینک

ردیاب جی پی اس ماشین

ارم زوتی z300

جلو پنجره زوتی

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان پیگیری حقوق و مسایل و مشکلات پرستاران و آدرس parastaraneiran.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





قالب بلاگفا

آمار بازدید

» تعداد بازديدها:
» کاربر: Admin


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 40
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 142
بازدید ماه : 378
بازدید کل : 22511
تعداد مطالب : 245
تعداد نظرات : 493
تعداد آنلاین : 1



آرشیو ماهانه


پیوند های روزانه


لوگوی ما

پیگیری حقوق و مسایل و مشکلات پرستاران


لوگوی دوستان


بر چسب ها




چه چیزی جامعه پزشکان را براشفته کرده است مطلب ارسالی از nurse123

3 آذر 1393

هیچگاه فکر نمی کردم بیان حقایق و واقعیات مشهود از رسانه ملی انهم پس از ماهها تبلیغات مسموم بتواند تا این اندازه خواب گروهی را اشفته نماید

قصه از این قرار است که چند شب پیش در برنامه ای بنام ثریا که به خاطر اینکه از پخش ان توسط متصدیان وزارت بهداشت و درمان جلوگیری نشود بدون تبلیغات قبلی به اصطلاح چراغ خاموش یک پزشک و یک پرستار یکی نماینده مجلس و دیگری دبیرکل خانه پرستار به بهانه نقد مرحله سوم طرح به اصطلاح تحول در نظام سلامت به بیان حقایقی در پس پرده سیستم بهداشت و درمان کشور پرداختند و در این برنامه به بی عدالتی و شکاف فاحش در پرداختی به پزشکان و سایر اعضای تیم درمان و همچنین تفاوت سطح درامد پزشکان و سایر افراد جامعه پرداخته شد همین چند جمله کافی بود تا از فردای انروز صدا و سیما و شرکت کنندگان برنامه مورد الطاف متصدیان امر درمان کشور قرار گیرند از نظر ویزیر مبنی بر اینکه این افراد بدنبال تربیون بوده اند تا رئیس سازمان نظام پزشکی که تقاضای دخالت رئیس جمهور را نموده است نامه رئیس انجمن جراحان و.... و....

حال از انجا که هدف تنها اطلاع رسانی بوده نظر خوانندگان شمار را به مقاله منتشر شده یک کشور ثالث در خصوص درامد پزشکان ایران و سایر نقاط جهان جلب می کنم

http://www.ziryan.ir/NewsDetail.aspx?itemid=6541

ضمنا متذکر می شود تاریخ انتشار خبر مربوط به 24/11/1392 یعنی قبل از این مسائل بوده است

توجیهات مسئولین برای پدیده شوم زیر میزی پزشکان
 

آژانس خبری –تحلیلی زریان؛ ایران، بهشت پزشکان متخصص
 

وزیر بهداشت: تعرفه های پزشکی واقعی نیستند

رئیس سازمان صنفی نظام پزشکی: درآمد بالای پزشکی، سرابی بیش نیست/ درآمد پزشکان در بخش دولتی کافی نیست

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: قبول داریم تعرفه متخصصان نیز پایین است

نایب رئیس کمیسیون بهداشت: موضوع افزایش تعرفه های سلامت و بحث غیرواقعی بودن میزان تعرفه ها بارها و بارها در کمیسیون بهداشت مورد بررسی قرار گرفته است

رییس انجمن جراحان عروق ایران: تعرفه‌های پزشکی از دستمزد سلمانی‌ها هم کم‌تر است!

مشاور وزیر بهداشت در امور بیمارستانهای خصوصی: اگر غیراخلاقی هایی در بیمارستانها یا در بین جامعه پزشکی می بینیم به دلیل این است که قیمت تمام شده خدمات محاسبه نشده بیمارستانهای خصوصی زیاده خواهی نمی‌کنند بلکه حق خود را می‌خواهند، اگر تمام موارد گفته شده رعایت شود این بخشها (بیمارستانها) هم بیشتر نمی گیرند.

نماینده وزیر بهداشت در شورای عالی سازمان نظام پزشکی: وقتی تعرفه‌های غیرعادلانه به پزشکان تحمیل می‌شود طبیعی است که زیرمیزی به وجود بیاید؛ زیرمیزی ‌حاصل این بی انضباطی هاست

مسئول روابط عمومی شبکه بهداشت بوکان :  پدیده شوم زیرمیزی یک مشکل کشوری است و تا مادامیکه تعرفه ها و سهم پرداختی بیمه ها اصلاح نگردد، نمی توان برای آن راه حل معقولی پیدا کرد .

همانگونه که خواندید مدتهای مدیدی است که صدای متحدی از سوی جامعه پزشکی به جامعه تلقین می‌شود مبنی بر اینکه تعرفه ها و سرانه درمان در کشور غیر واقعی است.

با توجه به اینکه پزشکان به عنوان یکی از گروههای مرجع در ایران شناخته می شوند معمولا در مورد ادعاهای این گروه نیز کمتر تحقیق و تفحص انجام شده بنابراین انگیزه و نیت اصلی این صداها تاکنون در یک چارچوب علمی و فارغ از دعواهای سیاسی و صنفی بررسی نشده است.

به منظور روشن شدن این موضوع که آیا درآمد پزشکان ایرانی، کافی است یا باید افزایش یابد، مقایسه اجمالی درآمد پزشکان در ایران و برخی کشورهای توسعه یافته انجام گرفته است. این مقایسه به خوبی موید این مطلب است که دستمزد پزشکان متخصص شاغل در نظام سلامت کشور، به مراتب بالاتر از پزشکان مشابه اروپا است.

برای انجام این مقایسه از داده های نشریه اشپیگل[۱] برای درآمد پزشکان در چند کشور منتخب جهان (۲۰۰۶) استفاده شده و میانگین درآمد پزشکان یکی از بیمارستان های عمومی غیر دولتی درجه ۱و سطح سوم شهر تهران (۲۰۰۹ / ۱۳۸۸)، به عنوان معیاری برای سطح درآمد پزشکان متخصص کشورمان مورد استفاده قرار گرفته است.

 

تطبیق یافته با قدرت خرید

(بعلت تفاوت هزینه‌های زندگی در کشورهای مختلف، تبدیل مستقیم درآمد پزشکان این کشورها به دلار آمریکا از طریق نرخ ارز رسمی نمی تواند معیار صحیحی برای مقایسه درآمد آنان باشد، ازینرو درآمد سالیانه پزشکان متخصص با استفاده از ضریب تبدیل برابری قدرت خرید (Purchasing Power Parity conversion factor) که هرساله توسط بانک جهانی اعلام می شود به معادل دلاری آن تبدیل شده است. به عنوان مثال در سال ۱۳۸۸میانگین درآمد پزشکان متخصص بیمارستان های دولتی کشور ماهانه ۱۵ میلون تومان و سالانه ۱۸۰میلیون تومان در نظر گرفته شده (این درآمد با بررسی یک بیمارستان بزرگ متعلق به سازمان تامین اجتماعی بدست آمده است) و طبق آمار بانک جهانی PPP conversion factor برای ریال ایران در همان سال ۴۳۰۰ می باشد.[۲]

بدین معنی که قدرت خرید ۱ دلار در آمریکا معادل قدرت خرید ۴۳۰تومان در ایران است. مثلاً اگر یک ایرانی با ۱۰۰۰ تومان (۱ دلار سال ۸۸) بتواند در ایران ۱۰ تخم مرغ بخرد یک آمریکایی با ۱دلار میتواند ۴ تخم مرغ در آمریکا بخرد؛ بعبارت دیگر براساس شاخص قدرت خرید ۱۰۰۰ تومان برابر است با تقریباً ۲٫۳ دلار (یعنی قیمت ۱۰ تخم مرغ در آمریکا). نسبت درآمد پزشکان متخصص ایرانی با PPP conversion factor می شود ۴۱۸۵۲۹دلار. این یعنی ۱۸۰ میلیون تومان در ایران در سال ۸۸ قدرت خریدی معادل ۴۱۸۵۲۹دلار در ایالات متحده دارد. لازم به ذکر است که حتی اگر قدرت خرید یک ایرانی دو برابر یک آمریکایی باشد ممکن است درآمد وی براساس نرخ رسمی ارز (یعنی هر ۱۰۰۰تومان یک دلار) از درآمد فرد آمریکایی کمتر هم باشد؛ مثلاً ۱۸۰ میلیون بر اساس ارز رسمی سال ۸۸می شود ۱۸۰هزار دلار و از درآمد پزشک آمریکایی که ۲۶۷ هزار دلار است کمتر است اما بر اساس برابری قدرت خرید درآمد پزشک ایرانی بیشتر است.)

ممکن است این ابهام در ذهن مخاطبان شکل بگیرد که در حال حاضر که نرخ رسمی ارز و تورم در جامعه افزایش شدیدی پیدا کرده است و این مقایسه درآمد سال ۸۸ پزشکان متخصص ایرانی با سایر کشورها در حال حاضر کمی دور از واقعیت باشد. اما باید ذکر کرد که با توجه به رشد بیش از ۲برابری تعرفه های پزشکی از سال ۸۸ تا کنون درآمد پزشکان نیز همین مقدار افزایش پیدا کرده است. در ضمن طبق آمار بانک جهانی شاخص برابری قدرت خرید در سال گدشته (۱۳۹۱) حدود ۷۰۰ تومان برای هر یک دلار آمریکا بوده است.

**نسبت درآمد پزشکان به میانگین درآمد شهروندان آن کشور (برای این منظور نسبت درآمد سالانه پزشکان متخصص به سرانه تولید ناخالص داخلی در برابری قدرت خرید (GDP (PPP) per capita) محاسبه شده است. )

لازم به ذکر است که برای جلوگیری از خطا در تفسیر نتایج، اطلاعات GDP (PPP) per capita و PPP conversion factor برای ایران از داده های سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) و برای سایر کشور ها از داده های سال ۲۰۰۶استفاده شده است.

 

همانگونه که در نمودار شماره مشاهده می شود درآمد یک پزشک متخصص در کشورهای منتخب ۲ تا ۶ برابر درآمد سرانه آن کشور است، این رقم برای ایران و با فرض درآمد سرانه حدود ۵ میلیون تومانی (در سال ۱۳۸۸)، ۳۷ برابر بدست آمده است. البته با این نمودار نمی توان ادعا کرد که سطح رفاه پزشکان در ایران چند برابر پزشکان سایر کشورهاست، چرا که این نمودار وضعیت درآمد پزشکان هر کشور را با درآمد سرانه همان کشور مقایسه می کند. برای مقایسه سطح رفاه پزشکان متخصص کشورهای مختلف بهتر است درآمد آنان را که با قدرت خرید هر کشور تطبیق یافته مقایسه می کنیم

 

همانطور که ملاحظه می کنید قدرت خرید پزشک متخصص ایرانی در ایران تقریباً ۵/۱برابر قدرت خرید پزشک متخصص آمریکایی در آمریکاست! همچنین بیش از ۲ برابر پزشکان متخصص سایر کشورهاست!

حال سوال اساسی اینجاست که با چه توجیهی بسیاری از افراد صحبت از پایین بودن تعرفه‌های پزشکی می‌کنند؟ چطور تعرفه‌های پزشکی از دستمزد سلمانی‌ها هم کم‌تر است؟! چگونه است که با این سطح از درآمد باز هم پرداخت های غیر رسمی یا زیر میزی در نظام درمانی بسیار شایع است[۳] و بعضی علت آنرا تحمیل تعرفه های غیر واقعی به پزشکان عنوان می کنند؟!!

به این نکته هم دقت کنید که این درآمد متعلق به پزشکان متخصص یک بیمارستان عمومی می‌باشد و با توجه به اینکه تعرفه های بخش خصوصی از این بیمارستان بسیار بیشتر است بنابراین درآمد رسمی پزشک متخصص در بخش خصوصی از این مقدار نیز بیشتر خواهد بود! این در حالی است که در نظام سلامت ایالات متحده و سایر کشورهای توسعه یافته درآمد بین پزشکان بخش دولتی و خصوصی تفاوت چندانی ندارد.

در پایان لازم به ذکر است که این درآمد پزشکان در ایران بدون احتساب پرداخت های غیر متعارف و به اصطلاح زیرمیزی عده ای از پزشکان محاسبه شده است.

[۱] – http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-۴۷۴۴۱۱۵۴.html

[۲] – http://data.worldbank.org/indicator/PA.NUS.PPP

[۳] – رئیس اداره رسیدگی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی : پزشکان و مراکز درمانی تابعه این دانشگاه در سال ۹۱ حدود یک میلیارد و ۱۰۰میلیون تومان از مردم زیرمیزی گرفتند.



نظرات شما عزیزان:

`ar
ساعت8:21---4 آذر 1393
ظاهرا هدف پزشكي از خدمت به مردم و كم كردن درد و رنج انان به كسب مال و ثروت تغيير يافته .جاي بسي تاسف

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







نوشته شده توسط امیررضا در ساعت 10:44



درباره



این وبلاگ تنها با هدف ایجاد اتحاد و همدلی بین پرستاران، اطلاع رسانی قوانین و شرح وظایف پرستاران،بررسی مشکلات پرستاران و پیدا کردن راهکارهای مناسب برای اینها ایجاد شده است. لطفا با مراجعه به وبسایت parastaraneiran.com وثبت نام و عضویت در آن و عضویت در همین وبلاگ در ایجاد یک گروه قدرتمند و منسجم برای پیگیری مسایل پرستاری و اجرایی کردن قوانین حوزه ی پرستاری مشارکت فرمایید. هدف اصلی اطلاع رسانی است و معتقدم که بزگترین مشکل سیستم پرستاری عدم اطلاع رسانی به موقع است. به امید موفقیت به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل که گر مراد نیابم، بهقدر وسع بکوشم
amidimahmood@yahoo.com


مطالب پیشین

قوانینی برای خندیدن
تعدیل نیرو
روز پرستار 94
نظری گذری بر اختیارات سازمان نظام پزشکی و سازمان نظام پرستاری
تلاشها برای ایجاد اختلاف ادامه دارد ....
شعری در وصف این روزهای پرستاری
تبعید
تکریم همکاران
همه چیز درباره ی مرخصیها
اعتراض به قضاوت نا عادلانه
واکنش عجیب
مرگ خوب است ولی برای همسایه!!!!
روسای هیاتهای جدید
یک جلسه و این همه مانور؟؟؟
بیانیه ی انجمن اسلامی دانشکده ی پرستاری دانشگاه ع. پ. تهران
و مام گزارش جلسه هیاتهای جدید
یک مقایسه ی غیر منطقی
خواب زدگی
پرستاری مرد....
یک پیشنهاد به وزیر بهداشت




Powered By LOXBLOG.COM Copyright © 2009 by parastaraneiran