متن نامه ي سرگشاده دبيرکل خانه پرستار در ادامه آمده است:
"جناب آقاي دکتر قاضيزاده هاشمي وزير محترم بهداشت و درمان و آموزش پزشکي
با سلام واحترام
پيرو فرمايشات جنابعالي در مراسم روز ماما مبني بر سياسي کردن قضيه پرستاري و اينکه جامعه پرستاري را زورگو، تندرو و فاقد عقلانيت لازم معرفي نمودهايد، ضمن ابراز تاسف از اين نحوه گفتار، لازم ميدانم جهت تنوير افکار عمومي مردم عزيز و در دفاع از پرستاران مظلوم مطالبي را بشرح زير عرض نمايم:
پرستاري بعنوان گروهي که بيشترين خدمات بهداشتي درماني و مراقبتي را به مردم ارايه ميدهند وعلي رغم تلاشهاي بيشائبه و شبانه روزي، همواره مورد بيمهري و کم توجهي سيستم حاکم بر وزارت بهداشت قرار گرفته و با عنايت به نفش وتاثير گذاري عميق وگستردهدر سير درماني بيمار و فرآيند سلامتي مردم متعجبانه کمترين نقش را در تصميم گيرها، سياست گزاريها و برنامه ريزيهاي در نظام سلامت را داشتهاند در نتيجه اين بيتوجهي باعث کاهش انگيزههاي شغلي و بدنيال آن ترک شغلهاي فراوان و تغيير شغلهاي زياد، مهاجرت به خارج از کشور و حتي خانه نشين شدن پرستاران، فشار بيامان به پرستاران شاغل و مستهلک شدن زودرس پرستاران ناشي از شغلو نهايتاً آسيب و خسارات جبران ناپذير به بيماران و مردم شده است بطوريکه شاخصهاي پرستاري قبلا در حد کشورهاي پيشرفته بوده ولي بعد از 40سال تعداد تخت به پرستار تغييري ايجاد نشده و هم اکنون در حد کشورهاي عقب افتاده و منطقه هستيم!
آقاي وزير
جامعه پرستاري جزء مظلومترين گروهي هستند که علي رغم فشارهاي فراوان، ظلمها زياد، تبعيضهاي بيامان و بيعدالتيهاي گسترده به شيوهاي بسيار نجيبانه مشکلاتشان را پي گيري نموده، بطوريکه پس
از انتصاب جنابعالي به وزارت 6 ماه صبر کردند تا درجريان مشکلات پرستاري قرار گيريد. بعد از آنکه خبري نشد از طريق مذاکرات و مکاتبات با روساي بيمارستانها دانشگاهها و بعد با ارسال طومار سعي کردند مشکلاتشان رابه مسئولان منعکس نمايند.
پرستاري انتظار داشت حداقل در تهيه و تدوين و چگونگي اجراي طرح نظام سلامت نظر اتشان را ميگرفتيد چون پرستاران به عنوان صاحب نظرترين گروه در مورد بيماران ميتوانستند بسيار کمک کننده باشند و با توجه به تخصيص بيسابقه بودجه و افزايش تا 400 درصدي تعرفههاي پزشکي فکر ميکردندحداقل قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري هم به موازات ان اجرايي ميشد، که نکرديد!
وعده داديد تعرفه گذاري را پايلوت کنيد که در حد وعده باقي ماند، قول داديد که 350خدمت و سپس 250 خدمت را در کنار حدود 7000خدمت بقيه گروهها در کتاب ارزش نسبي اضافه کنيد که به اين وعده هم عمل نشد و...
اقاي وزير
جامعه پرستاري کشور نااميد از جنابعالي و مسئولين وزارت بهداشت مجبور به نگارش نامه سرگشاده به رئيس جمهور با بيش از 45 هزار امضاء الکترونيکي در خصوص اجراي قانون شد، با نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي در بسياري از مناطق کشور مشکلات پرستاري را مطرح نمودند. ولي متاسفانه جنابعالي و مسئولين وزارت به جاي تعامل و گفتگو سعي در خنثي و بياثر کردن و قانع کردن ديگران پرداختيد.
آيا پرستاران چارهاي به جز اعتراض و تجمع داشتند من نميدانم آيا اين روند پي گيري زورگيري، تند روي يا سياسي است؟!
و علي ايحال نمونههايي از عملکرد وزارت بهداشت درخصوص پرستاري وهم چنين رفتارهاي پرستاري راجهت مقايسه اعلام نموده و قضاوت را بر عهده وجدانهاي بيداروافکار عمومي واگذار خواهيم کرد:
الف: مواضع و اقدامات سيستم حاکم بر وزارت بهداشت:
1- تهيه و تدوين طرحهاي ملي تحول نظام سلامت توسط تعدادي از انجمنهاي پزشکي بدون مشارکت بقيه گروههاي پزشکي وپرستاري.
2- تصاحب تمامي پستهاي رياستي ومديريتي وحساساز بيمارستانهاو دانشگاههاي علوم پزشکي تا وزارت بهداشت.
3- دريافتيهاي دهها ميليون توماني در بخش دولتي و صدها ميليون توماني در بخش خصوصي براي گروهي خاص و اختلاف بيسابقه در پرداختها در مقايسه با ساير کشورها ومنطقه.
4دريافت حداقل 50% حق العمل حتي بدون حضور بر بالين بيمار توسط گروهي خاص-
5- بازداشت غيرقانوني دو پرستار در بيمارستان امام خميني (ره) تهران توسط عوامل حراستي و معرفي به دادگاه که حکم برائت دال بر بيگناهي انان ميباشد.
6- برخورد زشت ونامناسب عوامل حراستي با همکاران خانم پرستار و تفحص در موبايل و ورود به حريم خصوصي پرستاران
7- کسر کردن اضافه کار و کارانه پرستاران که در تجمع صنفي مجتمع بيمارستان امام خميني شرکت کردند.
8- صدور حکم دستوري و ناعادلانه هيات تجديد نظر دانشگاه علوم پزشکي تهران در تغيير محل جغرافيايي نماينده صنفي پرستاران به اتهام شرکت در تجمعي که توسط مقام قضايي صنفي تلقي شده است.
9- عدم تمکين وزرات بهداشت به فرصت دو ماهه کميسيون اصل 90مجلس شوراي اسلامي در خصوص اجراي قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري
10-اعمال نفوذ در برنامههاي در حوزه نظام سلامت در رسانه ملي و حذف منتقدين و القاء اينکه برنامههاي در اين حوزه بايد مثبت باشد
11-لغو يک طرفه جلسه جنابعالي با هيات رئيسه مجلس و نمايندگان پرستاري در اسفندماه گذشته.
12-عدم توجه به تذکرات مکرر نمايندگان محترم مجلس شواري اسلامي درخصوص اجراي قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري
ب-اما رفتار جامعه پرستاري در مقابل با سيستم حاکم بر وزرات بهداشت:
الف- مکاتبه و مذاکره با مسئولين بيمارستاني و دانشگاهي
1- ارسال طومارهاي فراواني به مسئولين ذي ربط و انعکاس مشکلات پرستاري
2- ارسال دو نامه سرگشاده به رئيس محترم جمهور با امضاء الکترونيکي حدود 45 هزار پرستار
3- شکايت به ديوان عدالت اداري
4- انجام چند هزار شکايت به کميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي مبني بر عدم تهيه آئين نامه قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري توسط وزرات بهداشت
5- مکاتبه با دفتر مقام معظم رهبري و انعکاس مشکلات پرستاري
6- مذاکره و مکاتبه با نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي درخصوص اجراي قانون
7- برگزاري تجمعات آرام در جنب رياست جمهوري و مجلس شوراي اسلامي
8- تسليم مستندانات درخصوص دريافتيهاي چندده ميليون توماني به مسئولين ذي ربط
حال افکار عمومي بايد قضاوت نمايد کدام گروه زورگو، تندرو، سياسي، قانون گريز و سلطه گر هستند!
جناب آقاي دکتر قاضيزاده هاشمي
خواسته پرستاري کشور رفع تبعيض بيحد و حصر، برقراري عدالت همه جانبه در نظام سلامت و کاهش اختلاف در پرداختها مثل ساير کشورهاي دنيا و منطقه از طريق اجراي بدون قيد و شرط قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري است و موارد فوق الذکر جزيي از سياست ابلاغي نظام ازسوي مقام معظم رهبري، وبر گرفته قوانين جاري و عرف بين الملل منطقه و خواسته کاملاً قانوني ميباشد.
اما حضرتعالي هرگز پرستاري را در حد واندازه واقعياش نديديد، شايد اين ناشي از عدم شناخت نقش تاثير گذار پرستار باشد و يا احتمالاً منابع اطلاعاتي، اطلاعات را گزينشي به استحضارتان ميرساند وياتحت تاثير تفکرات همان گروه اقليت ? درصدي قرار گرفته باشيد و اميدوارم هواي نفس، کينه ناشي از اعتراضات باعث اين بيتوجهي نشده باشد. به هر صورت دليل هر چه باشد نتيجه اين بيتوجهيها به اين حرفه آسيب و خسارات به بيماران است ومردم گناهي ندارند که بايد تاوان سياتهاي حاکم بر وزارت بهداشت را پرداخت نمايند.
آقاي وزير
پرستاري امروز ميفهمد و آگاه شده وديگر زبان تحقير، تهديد، تنبيه و تبعيد را بر نميتابد و تجربه يکسال گذشته حاکي از آن است که اينگونه سياستها نخ نما شده وبر عکس باعث اتحاد و انسجام جامعه پرستاري و گستردگي دامنه اعتراضات در کشور شده است.
و در آخر اينکه:
آقاي وزير اگر کاري براي پرستار انجام نداديد و يا نميخواهيد انجام دهيد حداقل نمک بر زخمهاي پرستاري نپاشيد، به هر صورت اين دوران سخت و تاريک و غبار آلود بر پرستاران خواهد گذشت و تاريخ بدور از هياهوهاي تبليغاتي از عملکردتان قضاوت خواهد کرد، اميدوارم در قضاوت تاريخي شرمنده مردم و جامعه پرستاري نباشيد.
والسلام
محمد شريفي مقدم
دبيرکل خانه پرستار
94/02/15
نظرات شما عزیزان:
نرگس 
ساعت21:31---15 ارديبهشت 1394
چرا رییس جمهور هیچ کاری نمیکنه با این همه اعتراض!!!!!
یعنی این مشکل واقعا بی اهمیته!!!
چرا وزیر استیضاح نمیشه؟ یعنی تو حوزه های دیگه داره خوب عمل میکنه؟!!!!
پاسخ:ایشون فقط در حوزه ی رسانه خوب کار میکنه و فقط حرف میزنه..
:: برچسبها:
نامه ی سرگشاده"نامه به وزیر بهداشت" نامه ی پرستاران به وزیر",