سالهای سال است که روز میلاد بانوی صبر و پایداری، حضرت زینب کبرا را به عنوان روز پرستار به جشن می نشینیم و البته با وعده ، وعیدهای فراوان مسیولین دولتی و ... دل خوش به فردا می کنیم و اتفاقی نمی افتد.
به خاطر دارم که در بیمارستان امام رضای اسلامشهر نوبت من بود که نمونه ی داخلی اعلام شوم، برای روز پرستار جشنی گرفتند و هر سال به نمونه های داخلی یک ربع سکه می دادند(داخلی یعنی داخل بیمارستان و خارجی یعنی نمونه های کشوری سازمان تامین اجتماعی)، از بخت خوب ما آن سال از طرف شورای شهر اسلامشهر و فرمانداری و و شهرداری هم افرادی در جشن حاضر بودند و اتفاقا هر کدام در جلسه و از تریبون اعلام کردند که به پرستاران نمونه سکه می دهند و مسئولان بیمارستان از دادن هدیه ای برای روز پرستار به هوای آن سکه ها به ما چیزی ندادند . حالا اگر شما آن سکه ها را که قرار شد مسئولان شهر بدهند دیدید ماهم دیدیم!!
اما همسرم هنوز هم گمان می کند که من سکه ی آن روز را طبق عادت دیرینه ام که هدایای چنینی را به افرادی می بخشیدم ، به کسی داده ام!!!!!
این قصه را گفتم بدانید که چقدر این وعده ی دورغ دادن در پرستاری ید طولایی دارد و مسبوق به سابقه است. امسال هم که دیگر شربت اندر شربت بوده است. از اول سال وزیر و معاونانش از نوع پرستاری و غیر پرستاری و قائم مقام و.... چه وعده ها که دادند و عمل نکردند و مردم را به گمان انداخته اند که حقوق پرستاران زیاد شده است.....
از این قضایا بگذریم، اما امسال سال متفاوتی در پرستاری بوده است. سالی پر از تنش و البته پر بار، سالی که می تواند صدها سال بعد مورد افتخار آیندگان این شغل قرار بگیرد البته اگر به بار بنشیند.
در اوائل سال نود و سه پرستاران بیمارستان امام خمینی تهران در اعتراض به شرایط سخت کاری خود که میدیدند چگونه حق مسلم مردم در برخورداری از مراقبتهای با کیفیت فدای تجارت برخی می شود، در دو مرحله در حیاط بیمارستان گرد هم آمدند و پیایند آن تجمع روز چهارم تیر حدود هفتاد پرستار مقابل مجلس بود که البته از نقاط سیاه سال پرستاری است.علت عدم استقبال از این تجمع، اعلام مخالفت دبیر کل خانه ی پرستار با این تجمع و حتی تجمع اول تیر بیمارستان امام خمینی بود، مخالفتی که نهایتا با تبعید ایشان طبق شهادت مترون مجتمع درمانی امام خمینی بر علیهشان همراه بود که البته این شهادت منطبق بر واقعیت نبود.
پس از خاموشی حرکت پرستاران بیمارستان امام خمینی،وزارت بهداشت که در طرح تحول سلامت پرستاران را کلا نادیده گرفته بود انتظار نداشت که با اعتراضات بعدی پرستاران مواجه شود ، ولی بعد از چهارم تیر گروههای پرستاری در فضاهای مجازی تشکیل شده و به صورت خودجوش اطلاع رسانی به پرستاران آغاز شد.به طوری که در حال حاضر در برنامه های مختلفی چون وایبر و ... چند صد گروه پرستاری پیوسته به هم تشکیل شده است.
در راستای این اعتراضات دو تجمع در تاریخهای هفتم آبان و بیست و سوم آذر اجرا شد که در تجمع اول حدود پاصد نفر و در تجمع دوم حدود هزارو پانصد نفر شرکت کننده بود و همانطور که مشاهده می شود از نظر آماری (کمی) پیشرفتها چشمگیر بوده است و از نظر کیفی هم می توان گفت که شور و اشتیاق و شرکت آگاهانه بسیار بالاتر بود.
شعور بالای اجتماعی و فرهنگ خاص و والای آنها اجازه نمی دهد که محل کار را ترک کنند و به خاطر خودشان سلامتی مردم را مورد استفاده ی صنفی قرار دهند. با توضیحات مختصر ابتدا به اقدامات انجام شده در نه ماهه ی اخیر و سپس به دستاوردهای این حرکت می پردازیم:
اقدامات انجام شده:
الف-تجمعها:
1-دو تجمع اواخر خرداد واول تیر بیمارستان امام خمینی تهران
2-تجمع چهار تیر مقابل مجلس با کمتر از هفتاد نفر
3-تجمع هفتم آبان مقابل مجلس با بیش از پانصد نفر
4-تجمع بیست و سوم آذر مقابل نهاد ریاست جمهوری با بیش از هزارو پانصد نفر
مکاتبات انجام شده:
1-نوشتن نامه به وزیر بهداشت.
2-نوشتن نامه ی سرگشاده به ریاست محترم جمهوری در دو درباره یبا امضای بیش از بیست و چهار هزار نفر.
3-ارسال بیش از هزار شکایت به کمیسیون اصل نود مجلس برای عدم اجرای قانون تعرفه گذاری.
4-نوشتن نامه به خدمت رهبر معظم مسلمانان جهان و شرح مشکلات پرستاری.
سایر اقدامات:
1-جلسه با بازرسی ریاست جمهوری درباره ی نامه ی اول دبیر کل خانه ی پرستار به رییس جمهور.
2-جلسه با دکتر نجفی مشاور عالی رئیس جمهور.
3-جلسه با دفتر برنامه ریزی استراتژیک ریاست جمهوری.
4-جلسات مختلف با رییس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری .
5-جلسات متعدد با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در شهرهای مختلف و تهران.
6-تحریم مراسم روز پرستار سال نود و سه به دلیل عدم اجرای وعده های داده شده.
7-حضور در برنامه ی ثریا واعلام واقعیتهایی هر چند اندک درباره ی مشکلات سیستم درمان.
8-نوشتن مقالات ونقدهای بسیار درباره ی معایب طرح تحول نظام سلامت.
دستاوردها:
بحث درباره ی دستاوردها کمی پیچیده است، ولی موارد شاخص را ذکر می کنم:
1-افزایش سطح اطلاعات جامعه ی پرستاری از قوانین این حوزه.
2-افزایش همبستگی بین پرستاران که روز به روز در حال افزایش است.
3-رفتن پرستاری به صدر اخبار حوزه ی سلامت که تاکنون هرگز سابقه نداشته است.
4- تکاپوی بیش از اندازه ی مسیولین برای افزایش اندک در حقوق و مزایای پرستاری.
5- ایجاد جو آگاهی پرستاران نسبت به شرح وظایفشان.
6-ایجاد جو قدرتمند برای پرستاری به طوری که برخلاف گذشته با هر توهینی به پرستاران از طرف هر کسی، برخورد می شود.
7-قول کتبی وزیر به کمیسیون اصل نود برای اجرای قانون تعرفه گذاری از اسفند ماه .
8-
ادامه دارد....
نظرات شما عزیزان:
A.M 
ساعت14:31---25 بهمن 1393
ممنون از جمع اوری کلیه اقدامات انجام شده تاکنون
بنظرم یکی دیگه از دستاوردهامون شناسایی بعضی از افراد بی لیاقت ودست نشانده آقایون در نظام پرستاری است که این پیام را برامون یادآور شد که بتونیم با برکناری این افراد خاین و انتخاب افراد اصلح برای نظام بتونیم از قدرت بالقوه نظام در جهت پیشبرد اهداف پرستاری استفاده کنیم.
صوفیا رشیدی 
ساعت17:27---19 بهمن 1393
سلام . از دستاوردهای دیگر کارنامه 93 این بود که جامعه پرستاری با اساتیدی چون جناب آقای شریفی مقدم و آقای عمیدی آشنا شدند . شما دو عزیز بزرگوار چون گوهری برای صدف جامعه پرستاری هستید . آقای عمیدی صبح دیروز یکی از همکارانم را در بیمارستان دیدم که کلی پرونده مربوط به مشکل شغلیش در دستانش گرفته بود و قصد داشت نزد شما مراجعه و از شما راهنمایی بگیرد و مواردی دیگر و زیاد ...من بنوبه خود از شما عزیزان فعال و روشنفکر صنفی تشکر مینمایم . خداوند بزرگ پشت و پناهتان باشد .
پرستار خصوصی(اتاق عمل) 
ساعت11:57---18 بهمن 1393