اخیرا مشاهده می شود که جناب معاون پرستاری وزارت بهداشت و نیز تعدای از حامیان چشم و گوش بسته ی ایشان که گویا روزیشان دست ایشان است، بهانه ای جدید را در اججرای طرح مبتنی بر عملکرد می آورند و حتی اخیرا رئیس شورای عالی
نظام پرستاری؛جناب یعقوب جعفری که ظاهرا انسانی خداترس و حق طلب به نظر می آیند نیز تحت تاثیر همین تبلیغات دقیقاهمان حرف را تکرار کرده اند.
اجرای طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد در راستای اجرای اجرای بند چهار قانون ارتقای بهره وری کارکنان بالین و ... بوده است.
پس ابتدا این ماده ی 4 را ذکر میکنم:
4-مزایای این قانون به شاغلینی تعلق می گیرد که فقط در یکی از بخشهای دولتی یا غیردولتی مشغول خدمت باشند. روش پرداخت حقوق و مزایای آنها ترکیبی از از دو روش ثابت و مبتنی بر عمللکرد می باشد، به طوری که مبنای پرداخت در روش مبتنی بر عملکرد،تعرفه های خدمات به صورت کمی و کیفی و بر اساس فهرستهای ارزیابی خدمات می باشد.
تعرفه خدمات کمی ،مبتنی بر بسته ی خدمتی و شرح وظایف مشمولین این قانون بوده وتعرفه های کیفی مبتنی براستانداردهای روشهای کار (پروسیجر)قابل ارائه در هر ساعت بر اساس کدهای اخلاقی و منشور ارتباط با بیمار باشد.
اولین شرط این بند کار کردن در یک بیمارستان است.دومین شرط اجرای تعرفه هاست.سومین اصل رغایت استانداردهاست.
یعنی همین قانون هم در تضاد با فرموده ی حضرات و چیزی است که اینک به نام پرداخت مبتنی بر عملکرد قرار است اجرا شود.
توضیح اضافه ای نمی دهم چون همه چیز واضح است.
اما کاش قبل از بند 4 نگاهی هم به بندهای 1و2و3rقانون بهره وری داشته باشیم:
1-ساعت کا هفتگی شاغلین موضوع این قانون با توجه به صعوبت کار، سابقه خدمت و کار در نوبت کاریهای غیر متعارف،به تناسب در هفته حد اکثر هشت ساعت تقلیل می یابد.
تفسیر:
ساعت کار موظفی پرستاران را از چند ساعت در هفته محاسبه می کننددو باید قانونا از چند ساعت محاسبه کنند؟ آیا شغلی درتامین اجتماعی سخت و در دانشگاه علوم پزشکی غیر سخت است؟ البته توجه بفرمایید که در قانون مشاغل سخت مستقیما
نام وزارت بهداشت و درمان هم ذکر شده است و در قانون نحوه ی بازنشستگی....
و همچنین اینکه تامین اجتماعی هم هیچ امتیازی برای پرستاری از مشاغل سخت قایل نیست.
2-کارکنان بالینی بیمارستانهای روانی و سوختگی و مشمولین موضوع ماده ی (16) قانون سازمان نظام پرستاری شاغل در بخشهای دولتی و غیر دولتی از شمول ماده (75) قانون کار مستثنی می شوند.دولت می تواند مشاغل مزبور را جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب و از مزایای مواد (67) و (68)قانون مدیریت خدمات کشوری برخوردار نموده و علاوه بر مرخصی استحقاقی سالیانه ،حداکثر تا یک ماه مرخصی کار در محیطهای غیر متعارف به آنان اعطا نماید.
تفسیر:
مشاغل موضوع ماده ی 16 نظام پرستاری شامل اتباع ایرانی پرستار، بهیار، کاردان تکنسین اتاق عمل و کاردان تکنسین بیهوشی و رده های وابسته ی پرستاری می باشد.
درباره ی اینکه دولت هم این مشاغل را جزو مشاغل سخت و زیان آور شناخته و محاسبه می کند هم که مصوبه ی هیات دولت موجود است.
ماده ی 75 قانون کار درباره ی عدم کارکردن بانوان در مشاغل خطر ناک و... است.
وماده ی 67 و 68 قانون مدیریت خدمات کشوری درباره ی مرخصیهای کارکنان می باشد.
بقیه ی تفسیرش بماند برای خود همکاران...
3-دولت می تواند ساعات کار بخشهای دولتی و غیر دولتی در نوبتهای شب وایام تعطیل را با ضریب 1/5 و در نوبت عصر با ضریب 1/2محاسبه نماید و همچنین مشمولین این ماده اجازه کار بیش از دوازده ساعت متوالی را ندارند و می توانند حداکثر معادل نصف ساعت کار موظف ماهانه، با توافق کارفرما اضافه کار انجام دهند.
تفسیر:
این بند نیاز به تفسیر ندارد و همه چیزش واضح است.ولی محض یادآوری می گویم که اولا ضریب عصر حذف شده است.
دومااضافه کاری اجباری تا صدوهفتادوپنج ساعت انجام می شود.
در خاتمه می خواهم بگویم هر گاه در یک سیستم بخواهد باری اضافه بر دوش کارمندی بنهند ، قطعا به وی امتیازاتی می دهند.
اما همانطور که می بینید پرستاری از شغل سخت بودنش فقط بیماری و ناتوانی و بدختیهایش را می بیند و از مزایایش خبری نیست و تازه قوانینش را فقط از قسمتی که به ضرر پرستار هست و وی را بیشتر تحت فشار می گذارد اجرا می کنند . البته هرجا هم لازم به فشار مضاعف و زورگویی باشد اصلا قانون محلی از اعراب ندارد. یاد ماجرای نامه نوشتن غضنفر به امام رضا(ع)افتادم که نوشته بود: یا امام رضا! به من کمک کن کار خوبی پیدا کنم و زن خوب و بچه ی خوب و پول زیاد.... ودر آخر بمیرم. یک باره کسی از کنارش گذشت و زیر پایش لرزید فکر کرد زلزله شده است. فریاد زد: یا امام رضا! نامه را برعکس گرفتی! فدایست شوم مرگ آخر همه بود!!!!!
پایدار باشید
نظرات شما عزیزان:
سعید 
ساعت0:56---12 بهمن 1393