منوی اصلی


نویسندگان


آرشیو موضوعی

قوانین مرتبط با پرستاری

کمیته ی پیگیری مطالبات

نشریه

شکایت جهت افزایش حقوق

لینک دوستان

ابزار وبلاگ

خرید لایسنس نود32

جیرجیرک مرداب

عنوان لینک

موس بیسیم شیشه ای

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان پیگیری حقوق و مسایل و مشکلات پرستاران و آدرس parastaraneiran.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





قالب بلاگفا

آمار بازدید

» تعداد بازديدها:
» کاربر: Admin


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 18
بازدید هفته : 342
بازدید ماه : 540
بازدید کل : 29109
تعداد مطالب : 245
تعداد نظرات : 493
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


آرشیو ماهانه


پیوند های روزانه


لوگوی ما

پیگیری حقوق و مسایل و مشکلات پرستاران


لوگوی دوستان


بر چسب ها




قائم مقام علیه صاحب مقام!!!!

پنج شنبه 10 ارديبهشت 1394

همیشه نمی تو.ان گفت که افرادی که در یک سیستم پیشرفت می کنند افرادی صاحب اندیشه و توان کاری بالا هستند کما اینکه این موضوع بسیار در حوزه های مدیریتی ما نمود دارد ولی قطعا این افراد موقعیت شناسان خوبی هستند و به راحتی می توانند از آب کره بگیرند.

مادرم همیشه می گوید: قدیمیها هیچ مثلی را همینطوری نگفته اند و هر مثلی دلیلی دارد.

واقعا این حرف به جانم مینشیند. این از آب کره گرفتن دوستان هم از آن مثلهاست. دقت کنید که چطور بدون اینکه خجالت بکشند یکباره از موضع قبلی که سخت مدافعش بودند بر میگردند و .....

یا حرفهایشان را فراموش میکنند یا اینکه ..... بالاخره رسانه ها که فراموشکار نیستند و حرفها ثبت شده است.

به همین مصاحبه ی اخیر جناب قائم مقام نظام پرستاری توجه بفرمایید. خود این مصاحبه ی مطبوعاتی را ترتیب دادن در یک ماه مانده به انتخابات و در حالی که ایشان جزو کاندیداها هستند به نوعی سوئ استفاده از امکانات عمومی پرستاران برای منافع شخصی است ، گو اینکه برخی این کار را همیشه انججام داده اند اما در سکوت و پنهانی بوده و این بار آشکارا این کار صورت می پذیرد.البته در این مقال حرف من این نیست و بیشتر به نقد محتوایی گفته های قائم مقام  محترم می پردازم:

چطور است که این جناب محترم از سال 88 یکباره امروز فیلشان یاد هندوستان می افتد که: ای دل غافل! بهره وری در مراکز خصوصی و نظامی اجرا نشده!

مگر در سایر مراکز اجرا شده است؟ فقط یک بند ان اجرا شده که البته به غلط هم بوده است و این هم بحث ما نیست که در جاییی دیگر پرداخته شده و باز هم خواهد شد.

آیا قانون بهره وری فقط اضافه کردن موظفس از 36 ساعت در هفته به چهل و چهار ساعت در هفته و سپس مجددا کم کردن مقداری از آن زمان اضافه شده  با منت نهادن بر سر پرستاران است؟چرا تاکنون کسی پیگیر اجرای صحیح این قانون که اتفاقا به اجرای کامل قانون تعرفه گذاری هم تصریح دارد نبوده والان در یک ماه مانده به 29 خرداد روز انتخابات به تاخیر افتاده یادشان می افتد؟

با اجرای این قانون چطور 15% از موظفی پرستاران کم شده است؟ اگر طبق قوانین مصوب گذشته و بند دو همین قانون بهره وری پرستاری جزمو مشاغل سخت است که ساعت کار شاغلینش 36 ساعت در هفته باید باشد، آیا  واقعا همین قدر هست؟

گذشته از این نظر به عدم وجود نظارت بر اجرای آن اعمال سلیقه بسیار بوده و هست. ودر بسیاری از مراکز نه تنهال این قانون باعث کاهش ساعت کار نشده، بلکه برای صبحکاران اضافه هم گردیده است.

در حالی که صاحب اصلی منصب می فرماید که به کارگیری پرستاران شرکتی روش مناسبی برای رفع نیازهای مبرم به پرستاران است جناب قائم مقام در چرخشی 360 درجه ای (چون هدف همان قبلی است و فقط لقمه را دور سر چرخانده اند) به این امر اعتراض می کنند، کاری که تا دیروز سابقه نداشته است.

اما نکته ی جالبی که ایشان اشاره کرده اند و در جلسه ی مناظره هم گفتند برگزاری دوره های آموزشی کمک بهیاری و ... است و تربیت کمک بهیاران.

جناب نجایتان باید بدانند که این آموزشها در راستای همان فعالیتهای اقتصادی سازمان بوده و هیچ سودی برای پرستاری نداشته است. البته برای اعضای نظام پرستاری منبع تامین  حقوق و ... بوده است.

شما ببینید چند نفر از این آموزش دیده ها به کار گمارده شده اند؟

اما آمار بیکاری پرستاری صفر نیست ، بسیاری از پرستاران به دلیل عدم اجرای قوانین این حوزه ترجیه می دهند در کارهایی غیر مرتبط با دریافتیهاییی پایینتر مشغول کار شوند.

درباره ی مهاجرت هم کم شدن مهاجرت پرستاران به دلیل تدابیر وزارت و نظام نبوده و فقط به دلیل اعمال سختگیریهای اخیر دولتهای پذیرنده است و گرنه اغلب پرستاران تمایل به مهاجرت دارند....

دیده نشدن پرستاران در طرح تمول پزشکان را ما از سال قبل فرسیاد میزنیم و زدیم و گفتیم و ..... اما کو گوش شنوا....

مگر بار اول بود که به پرستاران وعده می دهند و اعلام می کنند و اعلام می کنید و تبعاتش دامن پرستاران را می گیرد و بعد مدتی خلف وعده می کنند؟

در مناظره از شما پرسیدیم: چرا تازمانی که افزایش دریفتیها اجرایی نشده اغلام کردید و می کنید که تبعاتش دامنگیرمان شود؟

فرمودند: وقتی وزیر کتبا به مجلس می نویسد از یک اسفند تعرفه گذاری را اجرا می کند ما چه کیم؟

اما جالب است بالاخره ایشان که در تامین اجتماعی کار میکنند و میداینم که در این سازمان اختلاف پرداخت کارنه ها کمتر از دانشگاهها بوده ، اذعان کردند که در بیمارستان محل خدمتشان پزشکی 800 میلیون کارانه می گیرد  و من یک میلیون و همکاران بسیاری از مراکز ششصد هفتصد تومان و ... حساب کنید ببینید چند صد برابر است این دریافتی؟

در حالیکه ایشان در برنامه ی گفتگوی ویژه ی خبری در تاریخ 4 اسفند 93 فرمودند اختلاف بیش از بیست و پنج برابر نیست!!!!!

حرف ما اختلاف دریافت کارانه از مراکز دولتی است، حساب کنید ببیند چقدر می شود؟

البته از این چند صد میلیونها زیاد داریم و موضوع قابل تفکر  تعداد انجام کار در قبال این دریافت است. مگر یک پزشک چقدر می تواند در یک ماه در یک بیمارستان فقط (حالا فرض محال که جای دیگری نمی روند) بیمار درمان یا تجویز درمان کند؟

پس استانداردهای  این حوزه  چه می شوند؟

البته این موضوع هم به ما ربطی ندارد چون تاوان این کمکاریها را مردم میدهند....

موضوعی که به ما مربوط است تغییر مواضع ناگهانی افراد است که بستگی دارد از کدام دنده بلند شوند صبح، و تابع همان سمتند.

درد بسیار است و.... باید درمان جست و نباید درد را شاخص کرد

به امید پیروزی



نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 12:10



وعده های جدید!!!!

پنج شنبه 10 ارديبهشت 1394

تقریبا یک سال پیش بود که جناب دکتر حریرچی در سخنانی تاریخی وعده ی افزایش 40% پرستاران و اجرای آن از اول تیرماه خبر دادند که همه ی پرستاران در ججریان ماندن این وعده در حد حرف هستند گرچه مردم هنوز هم فکر می کنند حقوق پرستاران زیاد شده است.

بعد از این وعده که اجراییی نشد و اتفاقی نیا فتاد و نظام پرستاری در سکوت کامل بود، سریال وعده های رسانه ای مسئولان مختلف وزارت بهداشت از معاونت در مان گرفته تا معاونت پرستاری و خود وزیر گسترش یافت که قطعا ذکر این وعده ها از حوصله ی همه و خود من هم خارج است.

بعد از شکایات فراوان پرستاران به کمیسیون اصل نود مجلس در تابستان و پاییز 93 وزییر در حضور نمایندگان پرستاری قول داد(وگویا کتبا یه گفته ی قائم مقام نظام پرستاری) از اول اسفند تعرفه های پرستاری اجرایی شود که باز هم نشد و گویا زور مجلس به وزیر نرسید یا نخواست که برسد!!!!

اما با شروع سال جدید مجددا نظر به مساعدت مجلس در پیگیری مطالبات پرستاران و علیرغم اینکه از قول ده روزه ی رئیس مجلس به پرستاران در روز سوم اسفند چند ده روز می گذرد، مجددا وزیر در محضر همکارانش که در کسوت کمیسیون بهداشت مجلس تشریف دارند وعده داده تا دو ماه مسئله را حل کند  .

البته از این وعده ها از وزارت دکتر هاشمی بسیار شنیده ایم و ..... چیزی ندیده

اما حرف من چیز دیگری است و آن هم اینکه چرا خواست اصلی پرستاران نادیده گرفته می شود و مدام به اختلاف پرداختها اشاره می شود.ما حرفمان این نیست که کسی زیاد می گیرد، حرف ما در نحوه ی بازتوزیع درآمدهاست که قانون مجصوب مجلس در تابستان هشتادو شش برای این موضوع، راهکاری به نام تعرفه گذاری خدمات پرستاری اندیشیده است. روشی که برای سیستم درمان یکسانسازی در عمل و عدالت در پرداختها را می تواند با اجرای صحیح به دنبال داشته باشد.

اینک برخی مدعی هستند که (پرداخت در ازای هر خدمت) روش مناسبی نیست، اما چطور این روش برای کسانی که خودشان می برند و خودشان می دوزند و می توانند پروسیجرهای غیر لازم را تجویز کنند مناسب است ولی برای پرستاران که مجریان این پروسیجرها هستند و خودشان عملا نمی توانند پروسیجری غیر لازم را به بیمار تحمیل کنند نا مناسب است؟

از این بحث که بگذریم من مطمئنم وزیر دو ماه دیگر می آید و می گوید پرستاران ماهی پنج میلیون دریافتی دارند و پزشکان ماهی دو میلیون!!!! و رئیس دانشگاه تهران هم به تایید این حرفها دستمالی به دست گرفته و اشک ریزان می فرمایند که : پزشکان ما 500 هزار تومان هم نمی گیرند و به نان شبشان محتاجند......

باشد ماهم قبول می کنیم یا بهتر است بگویم که مجلس هم می پذیرد و می فرماید: بفرمایید ما بررسی کردیم تازه پرستاران بیشتر هم می گیرند!!!!!!!!

الوا که جناب دکتر حریرچی! با کدام منبع و سند می فرمایند که دریافتی پزشکان ما دوازده میلیون و پرستاران 2/4 میلیون تومان است.خوب اینکه کاری ندارد بیایید یک روز برویم البته سرزده ی سرزده! اسناد پرداختی به این دوقشر را در حسابداریهای چند بیمارستان بررسی کنیم!!!!!1

اما باز هم حرف ما این نیست و ما فقط یک چیز می خواهیم و آن اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است. یعنی یک کاسه کردن روش پرداخت به اعضای تیم درمان! حالا مبلغ دریافتی پزشک بیشتر شد کسی حرفی ندارد اما الان کادر درمان مانند کادر اداری دیده می شوند و البته با آنها هم تفاوتهایی دارند مانند اعمال سلیقه در کارانه ی پرستاران، محاسبه ی ثانیه به ثانیه ی حضور پرستاران و بخشیدن چند ده ساعت چند ده ساعت به کادر اداری،و محاسبه ی امتیاز آن اضافه کاری غیر حضوری در  پرداخت کارانه و ....که بماند.

واقعا من متوجه نمی شوم چرا برای اجرای یک قانون مصوب این همه مقاومت می شود؟ مگر اجرای قانون مجلس که از شورای نگهبان هم رای اعتماد گرفته این همه اما و اگر می خواهد.

در ضمن به کسانی که دنبال تعرفه گذاری خدمات پرستاری هستند می گویم که بیش از نیمی از این خدمات که اتفاقا خدمات گرانتر هم هستند هم اکنون تعرفه دارندد و بیمه ها هم دارند پول آنها را پرداخت می کنند. حالا به بیمه چه ربطی دارد که این پول واریزی به حساب مراکز درمانی چگونه هزینه می شود. بیمه برای کارهایی که توسط پرستاران انجام می شود در حال حاضر پول پرداخت می کند

برای بار چند هزارم می گویم که اصلا ما خودمان را با هیچ صنفی مقایسه نمی کنیم ولی خواستار عدالت در رفتارها و برخوردهای اداری وسازمانی در سیستم حاکم بر بهداشت و درمان هستیم.

قطعا کسی نمی تواند بگوید که عدالت چیز خوبی نیست. اما اینکه عدالت را چگونه تعریف کنی مهم است ولی راه درست و عادلان قطعا فقط یکی است و آن هم یکسان دیده شدن افراد در یک سیستم و در جایگاه خودشان است.

مثل این است که بگویید پرستاران را بابت خطاهای رانندگی جریمه نکنند!! خوب این نوعی رانت است. چیزی که در سیستم بهداشت و در مان جریان دارد این است که 65% از کارکرد پزشکان به خودشان تعلق می گیرد ولی برای بقیه ی کادر درمان و غیر درمان که اتفاقا تعدادشان هم چند برابر پزشکان است 22/5% درآمد خالص محاسبه می شود که با سیستمهای سلیقه ای بین کارکنان تقسیم میشود و هر که عزیزتر باشد بیشتر سهم می گیرد که البته مبالغ قابل دفاع و ذکر نیست.

باز هم در پایان عرایضم با اصرار می گویم که خواست ما اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است به نحوی که سیستم بازتوزیع درآمدها در تیم درمان یک کاسه شود....

این یک کاسه شدن اگر درست اجرا شود قطعا به کاهش اختلاف دریافتها خواهد انجامید و عدالت اجرا خواهد شد و البته پرداختها مبتنی بر عملکرد واقعی افراد خواهد شد .

پرستاران کارکردهای مشترکشان با پزشکان بسیار است که تعرفه دارد . مانند شوک دادن به بیمار و ویزت روزانه ی بیماران بستری و ...

مثلا برای ویزیت روزانه ی بیماران بستری قطعا عملکرد پرستاری بسیار مهم است و در صورت عدم انجام این دستورات درمان عملیاتی نخواهد شد لذا به جای تعریف کد مجزا برای وارد کردن دستورات پزشک در کاردکس بهتر است که کد تعرفه ی چنین  اقداماتی به چند بخش تقسیم شود وسهم نیروی انسانی در آن تفکیک گردد. همانطور که در کتاب کالیفرنیا دقیقا به همین نحو عمل شده است.

برای کارهایی که انجامش مشترک نیست هر کس کد تعرفه ی خود را داشته باشد مانند ویزیت بیمار در درمانگاهتوسط پزشک، یا گرفتن نوار قلب توسط پرستار و ...

البته به زودی یک مطلب درباره ی تعرفه های پرستاری و پیشنهادهایی برای اجرایی کردن آنها نگاشته خواهد شد...

به امید اعتلای عدالت واقعی در سیستم اداری کشور و بویژه سیستم بهداشت و درمان....



:: برچسب‌ها: حقوق پرستاران"دریافتی پرستاران"اختلاف پرداخت پرستارو پزشک" خواسته های پرستاران",

نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 10:17



انتخابات پیش رو وسیاستهای جدیدوزارت بهداشت

یک شنبه 6 ارديبهشت 1394

می گویند نباید به ترکیب تیم برنده دست زد و البته درست هم می گویند.

روشهایی که یک بار در یک مورد ججواب موفقی داشته را هم نباید کنار گذاشتو این سیاست اخیر وزارت بهداشت در انتخابات پیش رو است.

روی که جناب آقای محمد میرزابیگی به معونت پرستاری وزارت بهداشت گماشته شدند آقای شریفی مقدم به ایشان گفت: این موقعیت می تواند هم امتیاز و هم ریسک باشد برای پرستاری و متاسفانه دیدیم که به ضرر پرستاری تمام شد.

متاسفانه رئیس سازمان نظام پرستاری از همان روز اول وظایف صنفیشان را فراموش کردند و جو گیر میز معاونت شدند و باقی ماجراها که از طراحی لباس گرفته تا به تبلیغ به  درد نخور بودن تعرفه گذاری خدمات پرستاری و اجرای یک طرح از پیش شکست خورده  به نام پرداخت مبتنی بر عملکرد  را همه ی پرستاران می دانند.

اما نقش این تجربه در انتخابات بسیار ظریف  و مهم است. گویا وقتی وزارت از هیات مدیره های قبلی که اتفاقا اغلب در سکوت به سر می بردند به دو دلیل نا امید شد:

1-به دلیل عملکرد ضعیف هیاتها و عدم اعتماد پرستاران

2- عدم همراهی برخی هیاتها با وزارت و همراهی مخفیانه و گاه آشکارشان با جریان عدالت خواه (گو اینکه خیلی اندک بوده)

رو به سیاست موفق پرستار علیه پرستار که قبلا در قامت معاونت پرستاری جواب داده بود آورد.

این بار وزارت از طرق مختلف به مدیران پرستاری در سطوح مختلف (روسای دانشکده ها ، مترونها و...) دستور غیر رسمی رسیده است که کاندید شوند و با توجه به موقعیتهای اداریشان در بین پرستاران که قدرت اعمال فشار دارند، هیات مدیره های نظام پرستاری را در اختیار بگیرند. به ضعم وزارت نشینان حتی اگر این افراد محبوب نباشند باز هم موقعیت برتر اداریشان در مراکز می تواند باعث ایجاد جوی به نفع ایشان کند تا بتوانند از این طریق هیاتهای مدیره و به تبع آن شورای عالی و .... را در اختیار بگیرند.

اما موضوعی که حضرات فراموش کرده اند تغییر جو آگاهی در بین اقشار مختلف پرستاری است. پرستاران دیگر آن جمع سر به زیر حرف شنوی قبلی نیستند و تا حدود بسیاری با قوالنین و حقوقشان آشنایی پیدا کرده اند و البته سیاست:  مرگ یک بار ، شیون یک بار را هم در بوته ی آزمایش دارند.

لذا نظر به تجربه ی تلخ پرستاری در موضوع معاونت پرستاری و رئیس سازمان به تمام مدیران و افراد سمت دار در وزارت بهداشت و دانشگاهها که با نیت خدمت به جامعه ی پرستاری وارد گود شده اند توصیه می کنیم اگر به منافع حرفه ای پرستاری اهمیت می دهند از شرکت در انتخابات به عنوان نامزد انتخاباتی بر حذر باشند که با این کارشان از چند جهت به پرستاری کمک کرده اند، طوری که هیچ انتخابی و هیچ هیات مدیره ای نمی تواند چنین خدمتی به پرستاری بکند.

اولین خدمت نشان دادن صداقتشان به ججامعه ی پرستاری و همراه بودنشان با مطالبات پرستاران عدالت خواه است. دومین مورد شاخص شدن افراد غیر همراه با مطالبات  به حق پرستاران و افراد مطیع وزارت بهداشت است.

سومین مورد شکست طرح پرستار علیه پرستار وزارت بهداشت است که تاکنون با استفاده از نفوذ آقای میرزابیگی روی شورای عالی و نیز گماردن دوست عزیزی چون آقای نجاتیان به عنوان قائم مقام که حرف شنوی کامل از معاون محترم دارند اجرایی شده و با این طرح جدید سعی در گسترشش دارند.

به هر حال افراد وابسته به وزارت بهداشت می بایست منافع کارفرمایشان را در نظر بیگرند.

در این راستا افرادی بوده اند که قبلا هم عضو شورای عالی بودند ولی تا سمتی در دانشگاه گرفتند از نظام پرستاری استعفا دادند و فرمودند : این دو شغل در تقابل همدیگر است.

البته این فقط یک پیشنهاد صنف -محور است و افراد در انتخاب روشها و منشها و ... آزادند.

به امید موفقیت پرستاران عدالت خواه کشو.ر و حصول به تمام آرزوها که منافع مردم را مد نظر دارد



:: برچسب‌ها: انتخابات پرستاری" انتخابات نظام پرستاری" نظام پرستاری",

نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 19:32



برداشتهای من از مناظره ی رو در رو

سه شنبه 1 ارديبهشت 1394

سلام دوستان!

در گفتمان رو در روی دو طیف انتخاب شده توسط بسیج جامعه ی پزشکی حقایق بسیاری روشن شد.

جناح حاکم بر نظام پرستاری از استخدام 23 هزار نفر پرستار در سال 89 به عنوان دستاوردی بزرگ یاد کرد حال آنکه در همان سالها همه اطلاع دارند که رئیس جمهور وقت چقدر مقابل همه ایستاد و استخدامهایی بسیار در تمام ارگانها و ادارات (به غلط یا درست) انجام داد.

ایشان فرمودند که ما در روشها اختلاف داریم و بنده همانجا گفتم که ما نه تنها روشهای نظام را نمی پسندیم بلکه میبینیم که مسیر حرکتی این روشها به سمت منافع پرستاران و مردم نیست و این را می توان از اوضاع کنونی جامعه ی پرستاری و خدماتی که مردم دریافت می کنند به سادگی برداشت کرد.

در توجیه قبول معاونت پرستاری توسط رئیس سازمان نظام پرستاری توجیهاتی داشتند که شاید اول با این فکر که می توان از این موقعیت بهره برداری کرد و نیز اعضای شورای عالی موافق بودند قابل پذیرش باشد اما از هر ججای ضرر برگردی منفعت است، وقتی دیدند که این چنین نیست باید از یکی از سمتها استعفا می دادند و حتی اعضای شورای عالی هم متوجه این اشتباه شدند.

جناب نجاتیان در توجیه عدم استعفا از معاونت فرمودند که اگر استعفا داده می شد معاونت پرستاری حذف می گردید!!!!!! البته همین حرف قطعا قابل پذیرش نیست و مگر معاونت پرستاری برای جناب میرزابیگی نوشته شده است؟

از طرفی ایشان اگر واقعا این دغدغه را داشتند می توانستند از ریاست سازمان نظام پرستاری استعفا دهند، که البته توججیه این حرف بیشتر به جوک (نه طنز) می ماند، توججه بفرمایید:

کسی نبود رئیس سازمان شود!!!!!!!!! این عین جمله ی آقای نجاتیان است!!!!!

کسی نبود رئیس سازمان شود!!!!!!!

یعنی در پرستاری قحط الرجال است و تنها پرستار قابل این کشور جناب میرزابیگی است!!! از طرفی چرا باید قائم مقام شخصی از شهر مشهد و از دوستان نزدیک رئیس باشد؟ مگر جناب قدسیان، شریفی مقدم  وشمس و .... نبودند؟

البته ایشان اشاره کردند که به آقای جعفری و آقای شمس پیشنهاد شد ولی قبول نکردند!! خوب گویا جناب نجاتیان اطلاعه ندارند که شورای عالی و رئیس شورای عالی از رئیس سازمان مقامی بالاتر است، چطور از رئیس شورای عالی می توان خواست که قائم مقام پست پایین تر شود؟

از طرفی حرف ما انتخاب قائم مقام نبود و استعفا گفتیم. قطعا شورای عالی می توانست فردی را از بین خود انتخاب کند اما ترس معاون وزیر این بود که نکند رئیس نظام انتخابی همراه و همصدای پرستاران باشد که در این صورت کار وزارت بیخ پیدا می کند.

اما با انتخاب جناب نجاتیان هیچ تغییری در سازمان رخ نداد. چرا که ایشان کاملا از معاون وزیر و بالتبع از وزارت حرف شنوی کامل دارند. در برنامه گفنگوی ویژه ی خبری به وضوح هماهنگی این عزیزان به اثبات همه رسید.

ضمنا در سال اخیر و از روزی که رئیس سازمان معاون وزیر شد (24 دیماه 92)تمام مواضع سازمان هم راستا با وزارت بهداشت شد.اگر به حرفهای زده شده ی  وزارت نشینان و سپس جناب میرزابیگی و نجاتیان و ... دقت کنید همه در یک راستا بودند و حتی مدتها سایت نظام پرستاری را که باز می کردی گمان می بردی در سایت وزارت بهداشت هستی!!!!!

قدمها کاملا هوشمندانه برداشته می شود و ما خواب تشریف داریم. ابتدا به بهانه ی کمبود پرستار ، پرستار شرکتی راه می اندازند، حال انکه بیشترین نیاز در همه جا نیاز به پرستاران است و اولویت هم با سلامتی مردم است. چرا سایر ادارات را شرکتی نمی کنند و پرستاری شرکتی میش ود؟

بعد باز هم به بهانه ی کمبود نیرو تربیت بهیار را احیا می کنند!!! و البته مجددا قراراداد شرکتی به جای استخدامی تمدید می کنند. این قدمها در راستای هیات امنایی کردن بیمارستانها و سپردن امکانات دولتی به پزشکان است چرا که اعضای هیات امنای بیمارستانها مانند تمام رده های مدیریتی از پایین تا بالا در اختیار ایشان است.

میبینید که قدمها در کدام مسیر برداشته می شود و نظام پرستاری سکوت اختیار کرده!!

کنار رودخانه هیاهویی است

انگار کسی را از آب گرفته باشند

          -که خود را به امواجج رود سپرده-

و من سکوت کرده ام

تا ماهی قرمز کوچک

سر قلاب تورا گاز بگیرد.......

در این وانفسای اوضاع پرستاری متاسفانه پرستاران هم آگاهی خوبی نداند و بیشتر مشغول آمد و شد بین بیمارستانهای مختلفند تا شرمسار بانکها و ضامنین و در نهایت و آخر سر خانواده و اهل و عیال نباشند.

اگر انتخابی درست انجام پذیرد و بعد نظارت بر انتخاب شده ها توسط یک تیم مجزا مدام باشد قطعا نیاز نیست پرستار در بیمارستان خصوصی با یک میلیون تومان کار کند1

قطعا لازم نیست پرستار در مراکز دولتی با صد هزار تومان کارانه یا پرکیس کار کند!!

مطمئن باشید که حق پرستاری از درآمد مراکز خصوصی و دولتی بیش از اینهاست.

چشمها را باید شست

 جور دیگر باید دید....

نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 11:25



کند و کاوی در انتخابات

سه شنبه 1 ارديبهشت 1394


سه گام تا انتخابات
با سلام خدمت تمامی همکاران محترم
اینک که گام به گام به انتخابات نظام پرستاری نزدیک می شویم بد نیست  مسیر گذشته ، حال و آینده نظام صنفی خویش که نه سرنوشت خویش را مرور کنیم
گام اول : ( گذشته )
با کندوکاوی کوتاه دراینترنت  وقایع و رخدادهائی که از انتخابات دوره قبل تا این زمان بر سرپرستاری گذشته است را می توان به راحتی مرور کرد .
ومن و شما به خوبی می توانیم قضاوت کنیم که سال گذشته و بخصوص 6 ماهه دوم آن فصلی طلائی در این سالها بوده است  به مدد شبکه های اجتماعی و درسایه توجهات خاص وزارت بهداشت تکثر گرائی که سالها موجبات درد و رنج جامعه پرستاری را فراهم نموده بود و در سایه آن گروهی خاص با استفاده از سیاست تفرقه بنداز و حکومت کن هر روز بر درد و رنج این گروه با قوانین خودنوشته که با هیچ یک از استانداردهای جهانی قابل قیاس نیست می افزودند و  شالوده امپراطوری خویش را بر وزارت بهداشت و درمان هر روز گسترده تر می ساختند کم رنگ شد
شما و من می دانیم که جامعه پرستاری بعنوان بزرگترین و تاثیرگذار ترین جامعه در نظام بهداشت و درمان ما همیشه اسیر قوانین و دستورالعملهایی بوده که خود هیچ نقشی در تدوین انها نداشته است.
جامعه پرستاری همیشه پایلوت اجرای قوانین نظارتی بوده و جاده صاف کن سایر گروهها،
جامعه پرستاری علیرغم کثرت در تعداد و پایه و اساس رکن درمان بودن همیشه مورد بی مهری و بی توجهی مسئولین وزارتی بوده است که خود و هم صنفیانشان هیچ گونه پایبندی به قوانین و مقررات ابلاغی ندارند .
درسایه همین امپراطوری قدرت وثروت  شکل گرفته در وزارت بهداشت پرستاران از کوچکترین امکانات رفاهی نیز در محیط کار محروم می گردند و در همین حال باز هم با استفاده از قوانین خود نوشته  پاویونها و اتاق های استراحت و پرداخت اجاره منزل برای گروهی خاص تحت عنوان متخصص شکل می گیرد.
درحالیکه جامعه پرستاری به خاطر دقیقه ای تاخیر و یا پاس مواخذه می گردد، گروهی در بیمارستانی آنکال و در بیمارستان دیگر دراتاق عمل بسر می برند و گروهی دیگر همزمان دو آنکالی را پوشش می دهند .
اینها و هزاران درد دیگر سیستم پرستاری که نه نظام بهداشت و درمان این کشور تنها ریشه در یک اصل دارد در این وزارتخانه قانون گذاران ، سیاست گذاران ، مجریان و ناظرین قوانین و دستورالعملها تنها یک قشر هستند بنام متخصص و فوق تخصص .و نتیجه اش این می شود که می توان به یدبیضائی و بفاصله خوابیدن یک شب تا صبح کتاب تعرفه خدمات پزشکی و استانداردی بنام کالیفرنیا را زیرو رو کرد و هزینه درمان را یک شبه تا 3 برابر افزایش داد و خود و هم صنفیانشان را از پول یارانه و مالیات مستضعفین سیراب کرد و البته نیازی به هیچ قانونی هم نداشت و آنرا در سایه خدمت به مردم قانونی کرد و طرحی را بیرون داد بعنوان طرح تحول نظام سلامت و با تقلب شاگرد اول دولتی شد که ندای تدبیر سر می دهد .
و در کنارش برای اجرای قانون مصوب این کشور 8 سال انتظار کشید ، هر بار وعده سر خرمن داد و در نهایت هم قانون گذار و ذینفعان قانون را بدهکار کرد .
کمی آن ورتر و در برابر دوربینی دیگر تمام حق خواهان از این سیستم بیمار پزشک محور را با چوب زیاده خواهی شماتت کردو  و نقد آنها را تخریب و بی اطلاعی جلوه داد .
اگرچه در سال گذشته فریاد اعتراضهای پرستاری را گویا همه شنیدند بجز آنها که باید می شنیدند ، اگرچه پول برای اجرای قانون نداشتند اما توانستند هزینه های صداو سیما را پرداخت کنند تا بتوانند ثریا را خاموش کنند .
اگرچه برای جمع نمودن 2هزار پرستار برای جشن فرمایشی خود و تکمیل شوی تبلیغاتیشان با مشکل روبرو شدند اما حضور 4 ، 5 هزار پرستار که سرما هم نتوانست مانع تجمع 3 اسفند انها باشد را ندیدند بگذریم که با تقلب وعده و وعید سکوت را بر جمع ما حاکم نمودند .
راستی دراین میان شما هرکجا مطلبی یافتید دیدید که سازمان صنفیمان در خلاف مسیرصنفمان حرکت می کند سازمانی که نمیدانم رئیس کلش را معاون وزیر کردند به نفع ما شد یا آن زمان که ما فقط رئیس کل داشتیم به نفعمان بود بگذریم که نقد عملکرد افراد مبحث کلام ما نیست .
در اوج اعتراضات و تجمعات صنفی آنچه اکثریت جامعه پرستاری را رنج می داد نامهربانی وزارت نشینان نبود که بی مهری مسئولین سازمانی بود که روزگاری به واسطه رای من و تو صندلی خدمت پیدا نموده بودند .
ناراحتی از گروهی بود که حق را می دیدند اما در سایه سیاست سکوت خواستند میوه بیداری و همدلی بر درخت اتحاد و یکپارچگی جامعه پرستاری بپوسد اما چرا حال بماند تا بعد ..........................................
گام دوم : ( حال )
مرور گذشته درسهائی را به ما خواهد آموخت :
به ما می آموزد تکثر گرائی و تفرقه و هر کسی را به بهانه ای ازجمع خویش راندن دردی از جامعه ما دوا نمی کند .
به ما می آموزد تغییر اگرچه سخت است اما میوه شیرین پیروزی به همراه دارد .
به ما آموزد که عدم اشراف ما به قوانین زمینه ساز شکست ما بوده است
به ما می آموزد که باید قوی باشیم
به ما می آموزد برای قوی شدن در این سیستم باید تغییر ایجاد کرد
به ما می آموزد برای ایجاد تغییر در امپراطوری قدرت در این وزارتخانه باید تغییر را از خود آغاز کنیم .

و...................
 اگر چه ما درس گرفتیم که وعده های شیرین دل خوش نکنیم .
اگرچه ما درس گرفتیم که در این سیستم ما تنها خود پشتیبان خود هستیم .
و درس آخر اینکه ما هرچه تاکنون در د و رنج دیده ایم از نقاق و جدائی بوده است ما همیشه پشت یکدیگر به بهانه پرستار و سرپرستار و سوپر وایزر و مترون بودن خالی کرده ایم پائینی ها پشت بالائی ها را به بهانه ما نردبان ترقی او شده ایم خالی کرده اند بالائی ها سرخورده از پشتوانه بودن پائینی ها ،دل به دیگران سپرده اند پس باید یک دل و یک رنگ پشتبان یکدیگر در هر پست و مقامی باشیم و ازتمام ظرفیتها هم صنفیانمان برای ایجاد تغییر استفاده کنیم  .
باید مراقب بود نقد عملکرد افراد به گونه ای نشود که اصل سازمان صنفی ما را به زیر سوال برد ، باید قدرت این سازمان برای ایجاد تغییر حفظ شود و هرگونه تضعیف آن خودداری کرد .
بیایم شعارمان این باشد ما عملکرد افراد را نقد می کنیم نه اینکه سازمان خود را تضعیف کنیم .
بیاییم عنوان کنیم که سازمان نظام پرستاری بعنوان یک NGO  ی قانونی اصلی ترین حامی ما در تمامی زمینه های صنفی است
اقتدار این سازمان اقتدار ما ست البته باید مراقب باشیم کلید این خانه را به که می سپاریم
گام آخر:آینده ( روز انتخابات )
انتخابات نظام پرستاری با توجه به حساسیتهای کنونی و سالی که انتخابات در آن برگزار می گردد باید به پر شورترین انتخابات این صنف تبدیل گردد . مطمئن باشید که حضور پررنگ ما در پای صندوقهای رای بیش از انکه خوشحالی انتخاب شوندگان را به همراه داشته باشد زمینه ساز مسیری خواهد بود که می تواند خواسته های پرستاری را به سر منزل تحقق برساند .
در انتهای این سال انتخاب نمایندگان مجلس را خواهیم داشت که هر کدام به رای من شما خانواده و دوستان ما نیاز دارند اگر نمایندگان به این نتیجه برسند که جامعه پرستاری وزنه تاثیر گذار در انتخاب مجدد آنها از حوزه های انتخابیه می باشد .آنها نیز در تکاپوی کسب نظرمن و  شما خواهند بود این می شود که بازوی نظارت و بازخواهی مجلس با ما همراهی می کند ومی تواندخواسته های بحق ما را به سرانجام برساند  . و مطمئن باشید کسی که به سرنوشت خود اهمیتی نمی دهد به سرنوشت دیگران نیز اهمیت نخواهد داد
باید آنچنان شوری در میان همکاران ایجاد نمود که هر همکار خود و سرنوشت خویش را به این انتخابات گره بزند تا بتوان تغییر ایجاد کرد .
شرکت در انتخابات قانونی ترین روش برای به رخ کشیدن قدرت جامعه پرستاری است که چشم پوشی از این قدرت خیانتی است که به خود و خانواده خویش می کنیم .
باید آگاه بود و هوشیار نگذاشت که لابی مخالفین اتحاد پرستاری آنها که سود و منفعشان با جدائی جامعه پرستاری گره خورده به اهدافشان برسند .
باید از هرگونه کلام و رفتاری که موجبات تشدد می شود دوری کرد هرچند مطابق میل ما نباشد .
نیازی نیست که عملکرد افراد را داد بزنیم و با فریاد حرفمان را به گوش دیگران برسانیم که جامعه پرستاری آگاه ، با فکر و شعور همراه است و خود صواب را از ناصواب تشخیص می دهد .
اما باید مراقب رای خویش هم باشیم مراقب باشیم اسیر موج سواری موج سواران نشویم
و می دانم من و شما خوب می دانیم که در هر مجموعه ای که هستیم چه کسی توان آنرا  دارد که اسب سرکش قدرت را به ارابه خدمت لگام زند و پاسدار حقوق من و تو شود

وعده ما 29 خرداد 1394 پای صندوق های رای......

 

نوشته ی نرس 123



نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 10:18



رو در رو....(چیزی مانند مناظره)

دو شنبه 31 فروردين 1394

امروز سی و یکم فروردین ماه نود و سه، به ابتکار و دعوت بسیج جامعه ی پزشکی جلسه ی هم اندیشی (ظاهرا)  پرستاران معترض به نظام پرستاری به نمایندگی چناب آقای شریفی مقدم و آقای عمیدی  در مقابل نمایندگان نظام پرستاری  جناب اقای نجاتیان و آقای ثقفی  از ساعت سه و سی دقیقه عصر انجام شد.

در این جلسه که با حضور تعدادی از پرستاران بسیجی مراکز تهران به دعوت بسیج جامعه ی پزشکی برگزار شد ابتدا رییس مرکز  بسیج جامعه ی پزشکی سخنرانی کوتاهی کردند و پرستاری را ستون فقرات و رکن درمان نامیدند و اظهار داشتند که پرستاران باید مدیر تیم درمان باشند.

در ابتدای جلسه آقای شریفی مقدم به تشریح مواضع پرستاران عدالت خواه به رهبری خانه ی پرستار پرداختند. ایشان اشاره داشتند که: نظام پرستاری هویت اصلی پرستاران است و بر همه واجب است که در تقویت آن کوشا باشیم.

سپس با اشاره به برخی برنامه های وزارت بهداشت مانند طرح تحول سلامت، به دیده نشدن پرستاران در تیم درمان و بهداشت اشاره کردند.

آقای نجاتیان در بیانات خود بعد از ایشان گفتند که هدفها یکی است ولی روشها باهم متفاوت است،  و با بیان اینکه تجمعات و .. بی نتیجه بوده و باید با ریازنی مشکلات حل شود اقدامات انجام شده را زیر سوال بردند.

در نوبت بعد آقای عمیدی ضمن تشکر از بانیان این برنامه ی مناظره، از مسئولین نظام پرستاری که بالاخره افتخار رو در رو شدن به پرستاران را دادند تشکر کرده و اشاره کردند که: متاسفانه روشهای انتخابی نظام پرستاری در مقابل اقدامات یک سویه ی وزارت بهداشت مورد نقد ماست. این اقدامات که در راستای تایید و تقویت وزارت بهداشت انجام می شود، نظام پرستاری را به یک تشکل دولتی و زیر شاخه ی وزارت بهداشت تبدیل کرده است....

جناب شریفی مقدم با ارائه ی آماری از گذشته تا امروز اشاره کردند که با وجود پیشرفتهای بسیار در زمینه ی دانش پزشکی و پرستاری و افزایش نیاز مردم به خدمات پرستاری بیشتر که نیاز به مراقبت از 4 ساعت در روز به 12 ساعت رسیده در حالیکه آمار پرستار به تخت  از یک به 8/ تقلیل یافته است. ضمن اینکه قدرت مدیران پرستاری بسیار کاهش یافته است و مانند گذشته مدافع حقوق پرستاران نیستند.

آقای ثقفی با بیان مشکلات جهانی در کمبود نیروی پرستاری، افرادئ را به داشتن انصاف دعوت کردند.

البته در پاسخ به ایشان گفته شد که مردم ما از حداقلها محرومند در حالیکه در کشورهای ی که شما مثال می زند آمار پرستار به بیمار چند برابر  ایران است.

ضمنا در این تبادل نظر به اختلاف پرداختها، تبعیضهای متعدد در سیستم درمان، عدم اجرای قوانین در حوزه ی پرستاری و... اشاره گردید.

همچنین آقاقی عمیدی با ارائه ی پرینت صحبتهای مختلف اعضای شورای عالی و بویژه آقای میرزابیگی و آقای نجاتیان به همسویی گفته ها و مواضع اعضای شورای عالی با وزارت بهداشت اشاره کرده، و تغییرات متناوب  در مواضع در چند ماه اخیر توسط اعضای شورای عالی و نیز تبلیغ طرح مبتنی بر عملکرد که به گفته ی ایشان با قانون بهره وری منافات دارد  انتقاد کرده و از عدم تحلیل درست مسائل روز توسط سردمداران نظام پرستاری و نیز اینکه بارها سعی در منحرف کردن مسیر مطالبات با انگ سیاسی زدن (که اتفاقا در همین جلسه هم توسط آقاقی نجاتیان مجددا تکرار شد) ابراز نارضایتی توسط پرستاران و ایجاد بی اعتمادی  اشاره کرد.

جلسه برای دقایقی با اعتراضات حاضرین به مواضع مختلف نظام پرستاری و نیز صحبتهای مطرح شده توسط نمایندگان آن بهچالش کشیده شد.

در نهایت آقای نجاتیان در پاسخ به اینکه چرا شما و آقای میرزابیگی بارها اعلام کردید که تعرفه ها اجرا می شود و نشد یا افزایش حقوق پرستاران انجام شده است و خبری نبوده گفتند:

چون در جشن روز پرستار یکی از پرستاران اعلام اعتراض کرد وزیر هم اجرای تعرفه ها را کنسل نمود!!!!!

در پایان به علت ضیق وقت بنا شد جلسه ای در سالنی بزرگتروبا حضور ناظران پرستاری بیشتر جهت ارائه ی برنامه ها وراهکارهای مد نظر دو جناح در صورت پیروزی در انتخابات برگزار شود.

در نهایت جلسه با الفاظی دوستانه به پایان رسید.



نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 22:16



مشارکت در تحقیق

دو شنبه 30 فروردين 1394

همکاران محترم

لطفا در تحقیق زیر مشارکت فرمایید:

 

با کلیک کردن بر روی لینک زیر؛ به پرسشنامه تعارض کار و خانواده هدایت خواهید شد. سوالات را به دقت خوانده و پاسخ خود را مشخص نمایید و در پایان بر روی دکمه Done کلیک کنید. اطلاعات به محققان ارسال خواهد شد:
https://www.surveymonkey.com/s/NY69ZJK
 
از همکاری شما صمیمانه سپاسگذارم،
دکتر اعظمی


نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 23:53



مقایسه ی تشکلهای معلمها و وتشکلهای پرستاران

جمعه 28 فروردين 1394

در یک سال اخیر معلمها و پرستاران از جهت اعتراض به سیاستهای دولت در صنف خود اعتراضاتی داشته اند و دارند. گرچه خواسته های این دوصنف کاملا غیر سیاسی است ولی باهم بسیار متفاوت است. در این مقال نمی خواهم به علته، درستی یا نادرستی حرکتها و ... بپردازم. فقط از نظر تشکیلاتی نگاهی اجمالی به برخورد تشکلهای صنفی دو قشر در مواجهه با اعتراضات خودجوش می پردازم و قضاوت را به خواننده ها وا می گذارم:

قبل از تجمعات پرستاران که اتفاقا مسبب اصلی اینها عدم کارآمدی نظام پرستاری و عدم پیگیری مطالبات پرستاران از کانالهای قانونی بود، در دو نوبت نظام پرستاری روز قبل از تجمع با ارسال پیامک از پرستاران خواست که در تجمعات شرکت نکنند.

قبل از تجمعات اعضای شورای عالی نظام پرستاری شرع به تهدید و ارعاب پرستاران کردند و از طرق مختلف و از جمله مدیران پرستاری مراکز درمانی و ....تلاشی گسترده در جلوگیری از این اعتراضات کردند. این در حالی بود که هیچ توجیهی هم برای صبر کردن نداشتند. یکی از مهمترین دستاوردهای اعتراضات پرستاران ، مشخص شدن عیار سردمداران تشکلهای پرستاری بود.

جز خانه ی پرستار که همراه بود و جز نظام پرستاری که مقابل این اعتراضات قد کشید، تشکلهای دیگر ساحل امن برگزیدند و به کسب و کار خود ادامه دادند.

بعد از تجمعات نیز سردمداران نظام پرستاری با روشهای مختلف اقدام به توهین به پرستاران معترض کرده و دستاوردهای اعتراضات و تجمعات را زیر سوال بردند گو اینکه عدم اعتراض و سازش خودشان هم در هفت سال گذشته نتایجی نداشت و در نهایت هم وزارت بهداشت اثبات کرد که قابل اعتماد نیست و فقط منافع یک تیم خاص را محافظت می کند. وسایر کارکنان درمان در عمل اهمیتی برایشان ندارد.

دلیل برخورد دو گانه ی صدا و سیما ههم با تجمعات معلمها و پرستاران، امروز با  حذف سریال (در حاشیه) کاملا نمود پیدا کرد و مشخص شد که وزیر بهداشت چه نفوذی بر این رسانه ی ظاهرا ملی دارد، که حتی از خندیدن مردم هم می تواند جلوگیری کند.

قطعا مردم تمام صحنه های به دوربین کشیده شده توسط مدیری را بارها دیده اند و همه اینهارا از حفظند اما چاره ای جز مراجعه به همان مراکز ندارند.

اما در باب تجمعات معلمها که با مشارکت گسترده تری همراه بود ، هم صدا و سیما همراه بو.د و هست و هم وزیر و معاونانش بعد از تجمع اسفند ماه از ایشان دفاع کردند و هم اینکه تشکلهای معلمها برخوردی متفاوت از نظام پرستاری داشتند.

بیانیه شورای مرکزی تشکل های صنفی معلمان کشور/ بهمن 1393

به نام خداوند جان و خرد

اِنَّ اللّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّیَ یُغَیِّروا ما بِاَنفُسِهِم «رعد-11»

 

تشکل های صنفی فرهنگیان کشور از نیمه ی دوم دهه 70 پا به عرصه ی وجود گذاشتند و در مدت حیات خود، سیاست ها­ی پنج دولت و مجلس را در قبال آموزش و پرورش تجربه نمودند. این دولت ها و مجالس، علیرغم سردادن شعار های زیبا و دادن وعده­ ی برآمدن روزگار خوش برای فرهنگیان، درعمل اراده ­ای برای اعتلای سیستم تعلیم و تربیت نداشته­ و ندارند.

هدف قوانینی چون قانون نظام هماهنگ پرداخت حقوق کارکنان دولت و قانون مدیریت خدمات کشوری، ترقی و کارآمدی سیستم اداری کشور و رفع تبعیض و برقراری عدالت در پرداخت حقوق کارکنان دولت بوده است. ولی تدوین و تصویب این قوانین به اذعان دولتمردان و نمایندگان محترم نتوانسته است هدف مورد نظر را محقق نماید. به باور جامعه ی فرهنگیان کشور علت این امر، نبودِ اراده ی جدیِ مسئولان به رفع تبعیض و برقراری عدالت است.

حرکت های صنفی فرهنگیان، در این سال ها، حرکتی اصیل و برآمده از اراده ی جمعی معلمان کشور و در چهار چوب قوانین جمهوری اسلامی بوده است. فرهنگیان معتقدند قوانین و مقررات موجود، امکان دستیابی به حقوق مادی و معنوی آن ها را فراهم می کند، زیرا فلسفه وجودی جمهوری اسلامی برقراری عدالت و رفع ستم بوده است. ولی دریغ که در هر دوره ای، آن ها که بر اریکه قدرت تکیه زده اند، علاوه بر این که نشان داده اند هیچ برنامه ی عملی و مؤثری در دستور کارشان نیست، بلکه هریک به سهم خود نقشی به­سزا در فرو کاستنِ قدر و منزلت فرهنگ و فرهنگی ایفا نموده اند.

دولتمردان و مجلسیان، برای پاسخ گو نبودن به خواسته ی اصلیِ فرهنگیان – مبنی بر حقوقی که حداقل های لازم را برای یک زندگی شرافتمندانه تأمین نماید- ساده ترین و در عین حال زشت ترین شیوه ی برخورد را برگزیدند که آن، زدنِ اتهام سیاسی و وابستگی به جریان سیاسی مقابل و… بود. در حالی که می دانستند خواسته ی آنان کاملاً صنفی، غیر سیاسی و معطوف به تأمین نیاز های اولیه شان است. براساس همین رویکرد نادرستِ دولتمران و مجلس نشینان در دوره های مختلف، بودجه ای که برای آموزش و پرورش تدوین و تصویب می کردند، بودجه ای حداقلی و نشأت گرفته از افکاری جهان سومی بود که آموزش و پرورش را یک نهاد مصرفی و هزینه ­ای می­دانست. همین نگاه نازل به امر تعلیم و تربیت کشور، موجب گردیده است که فرهنگیان کشور اعم از شاغل و بازنشسته، عموماً در زیر خط فقر به سر برند و شرایط زندگی برای آنان غیر قابل تحمل گردد. مشکل معیشتی فرهنگیان صرفاً یک مشکل صنفیِ مربوط به یک گروه خاص نیست، این مشکل یک « مسأله ی ملّی » است . بر عقلای قوم پوشیده نیست که چنین چشم اندازی از آموزش و پرورش، نشانه های خوبی برای آینده ی کشور نیست، زیرا خروجی های یک نظام آموزشی ناکارامد به همه ی حوزه های مملکتی آسیب خواهد زد.

همین بیانیه گویای همه چیز هست. ضمن اینکه سردمداران تشکلهای مختلف هرگز در برابر این حرکت ظاهرا خودجوش معلمها نا یستادند و اگر به خاطر رخی ماحظات آشکارا حاضر به همراهی نبودند، به طور خفی و غیر مستقیم از این حرکت حمایت کردند.

دیگر سرتان را درد نمی آورم . اما نکته ی جالب دیگر حمایت هم جانبه ی معلمها از همدیگر و سردمداران این اعتراضات خاموش است که هم به صورت عملی و هم به صورت غیر عملی (به قول خودشان کتبی و شفاهی) حمایت کردند و حتی ضررهای مالی افرادی را که مشکلاتی برایشان از بابت این اعتراضات رخ داده بود را جبران کردند.

مشارکت عملی معلمها هم بسیار گسترده تر از پرستاران بود و فقط در مقابل مجلس یک طومار سیزده متری را امضا و تحویل مجلس دادند.

البته امیدوارم کشور ما هم به زودی به بلوغی برسد کهع برای اجرای قوانین دنبال راهکارهای سخت قانونی و غیر قانونی نرویم و هر کس در حیطه ی وظایف خحودش کار بکند و مثلا وزیر یا معاونش نیایند و بگویند فلان قانون مصوب محلس قابلیت اجرا ندارد....

به امید حق



نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 20:34



در باب حقوق پرستاران در مراکز خصوصی

جمعه 28 فروردين 1394

موضوعی که بسیار توسط همکاران مختلف شاغل در مراکز خصوصی پرسیده می شود این است که چرا قانون بهره وری در این مراکز اجرا نمی شود و چرا مبلغ پرداختی به این پرستاران بسیار کم است؟

این مراکز تحت قانون کار جمهوری اسلامی قرار دارند و با قانون کارگر- کارفرما و با حداقل دریافتی با قراردادی که دوطرف امضا می کنند با هم ارتباط دارند.

این مراکز سال به سال سنوات کلیه ی کارکنانشان را پرداخت می کنند و برای همین است که سابقه برایشان صفر حساب می شود و همیشه همان حداقلپرداختی کار می کنند که دریافتی این عزیزان از 900 هزرا تومان تا نهایت یک میلیون تومان است که با اضافه کاری و کارانه ی پرداختی که مبلغ ناچیزی حدود صد هزار تومان است دریافتیشان متفاوت بوده و افزایش می یابد.

نکته ی قابل توجه این است که اضافه کاری در اصل در سیستمهای دولتی و خصوصی بیگاری است و برای یک پرستار مبلغ 4تا 5 هزار تومان عملا از هر کارگر و ... کمتر محاسبه می شود.

اما بحث اصلی این است که وقتی پرستاری جزو مشاغل سخت و زیان آور اعلام شده است هیچ کس پیگیر اجرایی کردن مزایای مشاغل سخت در این شغل نشده و با وجودیکه بر اساس بند 4 اصل 43 و بند 6 اصل دوم و اصل 19و 20و 28 قانون اساسی بهره کشی از افراد ممنوع اعلام شده است، عدم پرداخت حداقل حقوق قانونی افراد نوعی بهره کشی به حساب می آید.

از مزایای مشاغل سخت و زیان آور طبق ماده ی 52 قانون کار روزی 6 ساعت کار موظفی و فهته ای حداکثر 36 ساعت  می بایست باشد،

طبق ماده ی 65 قانون کار مرخصی این افراد 5 هفته در سال محاسبه می شود. طبق مادی 61 ارجاع کار اضافه به شاغلین مشاغل سخت و زیان آور ممنوع است(و کارگزانی که به کار شبانه اشتغال دارند)

طبق ماده ی 56 قانون کار اگر کسی در نوبتهای کاری صبح و عصر کار می کند 10% و اگر در نوبت کاری صبح وشب یا عصرو شب قرار گیرد 22/5% به عنوان نوبت کاری دریافت میکند

طبق ماده ی 58 همین قانون برای کار در شیفت شب باید 35% بیشتراز مزد ساعت کاری پرداخت شود.

طبق ماده ی 59 انججام اضافه کاری با دوشرط میسر است که اولا کارگر رضایت داشته باشد(اجباری نباشد) و دوما 40% مزد بیشتر نسبت به ساعت کار عادی پرداخت شود.

طبق ماده ی 78 قانون کار کارفرما باید به ماردان شیرده تا دو سالگی فرزندشان هر سه ساعت نیم ساعت فرصت شیر دادن بدهد.این فرصت جزو ساعت کار وی به حساب می آید . همینطور کارفرما مکلف است برای کودکان مادران کارگر متناسب با سن کودکان محل نگهداری مناسب (مهد کودک) ایجاد کند.

 

البته تمام این موارد به مشاغل سخت و زیان اور مربوط نیست و برخی فقط به مشاغل سخت مربوط است ولی چون تمام این قوانین در پرستاری لازم الاجراست اینجا ذکر کردم.

قوانین ساری دیگری نیز در پرستاری وجود دارد، که متاسفانه نه در مراکز دولتی و نه خصوصی اجرا نمی شود. در مراکز دولتی بهانه ای که برای عدم اجرای مزایای  مشاغل سخت می آورند  این است که پرستاران این ارگانها و ادارات و بیمارستانها مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری هستند. صد البته که این حرف درست است ولی قانون مشاغل سخت شامل تمام ادارات و ... می شود و یک شغل وقتی سخت اعلام می شود در همه جا سخت است و قاونین آن قابل اجرا! ضمن اینکه قانون غالبا حداقل مزد و مزایا و حداکثر مسئولیتها را تعیین می کند، تا از بهره کشی افراد جلوگیری به عمل بیاید.

همکاران محترم شاغل در مراکز خصوصی خودشان ببینند که چقدر از این قوانین برایشان اجرا می شود و چقدر نمی شود؟

در صورت عدم اجرای قانون می توانند به ادارات کار شکایت کرده و از بدو اولین قراردادشان نشبت به اخذ مبلغ مانده ی حقوق اجرا نشده و لحاظ آن برای بعد از این اقدام نمایند.

امیدوارم همکاران محترم پرستاری به راحتی زیر بار هر قراردادی نروند و با آگاهی کامل اقدام به اشتغال در مراکز خصوصی کنند. ضمنا قراردادهایی که قوانین را نقض می کند حتی اگر به امضای کارفرما و کارگر رسیده بشاد نیز قابل پیگیری و شکایت و احقاق حقوق می باشد.

البته سازمان نظام پرستاری راسا می تواند وارد این قضایا شده و مراکز خصوصی و دولتی و ... را از راهکارهای قانونی به رعایت حقوق اعضای نظام پرستاری وادار کند که متاسفانه تاکنون حتی درباره ی قوانین مورد افتخار خودشان مثل بهره وری هم اقدامی نشده است.

به امید آگاهی تمام پرستاران از حقوق و مزایا و توانمندیهای خود

به امید پیروزی



نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 14:17



تعرفه های پرستاری بودجه نمی خواهد...

پنج شنبه 27 فروردين 1394

بر خلاف آنچه که وزیر و معاونانش می فرمایند، اجرای تعرفه های پرستاری یک ریال هم بودجه نمی خواهد، در این طرح درست است که دریافتی پرستاران به احتمال زیادی بیشتر خواهد شدف اما این به معنی پرداخت پول بیشتر از طرف دولت یا مردم نیست.
در حال حاضر مردم بابت چند نوع خدمت پول پرداخت می کنند :
1-خدمات پزشکی
2- خدمات پرستاری
3-خدمات پاراکلینیکی مانند آزمایشات و رادیولوژی و....
در حال حاضر هزینه ی تمام این خدمات از مردم یا بیمه ها دریافت می شود که البته در طرح تحول سلامت یک پرداختی دیگر هم افزوده شده است که همان مابه التفاوت پرداخت بیمه ها و مردم است. یعنی قبلا ان در صد را بیمه ها وبقیه را مردم میدادند ولی با کاهش سعم درصدی مردم(نه سهم ریالی)مثلا از سی درصد به شش درصد 24 درصد را از جیب سوم یعنی غیر مستقیم از مردم پرداخت می کنند.
بگذریم که بحث ما اینها نیست و فقط خواستم بگویم که پول کلیه ی خدمات از مردم دریافت می شود و خدمت رایگتان نداریم.ضمنا تمام خدمات تعرفه دارند و خدمت بی تعرفه در بیمارستانها نداریم.این تعرفه ها ممکن است گاها در هتلینگ بیمارستانها محاسبه شده باشند ولی اغعلب مستقیما تعرفه دارند.
در بحث پرستاری، پرستاران از چند جهت برای مراکز درآمد زایی می کنند.:یا خدمات مشترک با پزشکان و یا خدمات مستقل .
در خدمات مشترک مثلا در عمل جراحی، احیا، ویزیت بیماران بستری و... پزشک و پرستار یک کار را بهام انجام می دهند که در کتاب کالیفرنیا  که اساس محاسبات تعرفه هایرد ایران است برای این نوع فعالیتها هر کا سه بخش دارد حق فنی که متعلق به مسیول فنی تیم (یعنی پزشک) نیروی انسانی(کسی که کار را انجام می دهد) و تجهیزات است.
 بنابر این طبق همان کتاب که البته قدرالسهمها کاملا در هر کا (تعرفه)مشخص شده است مبالغ دریافت می شود .
در خدمات مستقیم، خدماتی است که پزشک دستور داده و پرستار بدون دخالت پزشک انجامشان می دهد که این خدمات طبق محاسبات سال 89 نظام پرستاری حدود 550 خدمت است مانند گرفتن نوار قلب و پذیرش بیمار و ....
عملا در سیستم درمان پول این خدمات هم بی کم و کسری از بیماران طبق روالهای طراحی شده دریافت می شود.
با این حساب باید گفت که مشکل اصلی در بازپخش این درآمدهاست.
در هر بیمارستان تعداد پزشکان الز تعداد پرستاران خیلی کمتر است، با این وجود قدرالسهم کادر غیر پزشک(اداری و پزشک عمومی و درمانی غعیر پزشک متخصصص)یک سوم پزشکان متخصص است.یعنی 22 در صد در مقابل 65 درصد.
ضمن اینکه نحوه ی پرداخت در غیر پزشکان کاملا سلیقه ای و به صلاحدید افراد مختلف از جمله سرپرستار، مترون و رئیس بیمارستان است.
با این مختصر توضیح، واضح می توان فهمید که علت مخالفت تصمیم گیران در حوزه ی سلامت که از یک قشر خاص هستند چیست.
بنابر این حساب دو دوتا چهار تاست یعنی بیایند و در آمد پرستاری را در بیمارستان مجزا حساب کنند و (کل درآمدهای خدمات مستقل و غیر مستقل )ودرصدی از ان را بین پرستاران تقسیم کنند. منظور از درصد حداقل 65%است که بین پزشکان تقسیم می شود ، البته برای پرستاران بیشتر از این باید باشد چرا که نعداد پرستاران بسیار بیشتر از پزشکان است.
پس از محاسبه ی این در آمد و تعیین مبلغ ریالی درآمد پرستاری در هر ماه، باید این مبالغ طبق بند 4 قانون بهرهوری کارکنان بالینی، به صورت عملکردی و بدون اعمل سلیقه محاسبه شود.
برای بررسی و تعیین  عملکرد پرستاران هم راهکارهای بسیار مناسب وجود دارد که در این مقال نمی گنجد و باید در بحثی دیگر به آنها پرداخت.
این کار قطعا به عادلانه تر شدن پرداختها و خروج پرداختها از اعمال سلیقه ها و حب و بغضها کمک شایاین می کند.
وگرنه طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد همان سیستم پرداخت قبلی با رنگ و لعاب جدید است .
اگر وزیر محترم گمان می کنند که تعرفه های پرستاری بودجه ی زیادی می خواهد ما حاضریم بدون هیچ بودجه ای آن را در هر بیمارستانی که گفتند به طور آزمایشی اجرایی کنیم.
این گوی و این میدان..
خوش بود گر محک تجربه آید به میان...

محمود عمیدی- 27 فروردین 94



نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 14:25



درباره



این وبلاگ تنها با هدف ایجاد اتحاد و همدلی بین پرستاران، اطلاع رسانی قوانین و شرح وظایف پرستاران،بررسی مشکلات پرستاران و پیدا کردن راهکارهای مناسب برای اینها ایجاد شده است. لطفا با مراجعه به وبسایت parastaraneiran.com وثبت نام و عضویت در آن و عضویت در همین وبلاگ در ایجاد یک گروه قدرتمند و منسجم برای پیگیری مسایل پرستاری و اجرایی کردن قوانین حوزه ی پرستاری مشارکت فرمایید. هدف اصلی اطلاع رسانی است و معتقدم که بزگترین مشکل سیستم پرستاری عدم اطلاع رسانی به موقع است. به امید موفقیت به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل که گر مراد نیابم، بهقدر وسع بکوشم
amidimahmood@yahoo.com


مطالب پیشین

قوانینی برای خندیدن
تعدیل نیرو
روز پرستار 94
نظری گذری بر اختیارات سازمان نظام پزشکی و سازمان نظام پرستاری
تلاشها برای ایجاد اختلاف ادامه دارد ....
شعری در وصف این روزهای پرستاری
تبعید
تکریم همکاران
همه چیز درباره ی مرخصیها
اعتراض به قضاوت نا عادلانه
واکنش عجیب
مرگ خوب است ولی برای همسایه!!!!
روسای هیاتهای جدید
یک جلسه و این همه مانور؟؟؟
بیانیه ی انجمن اسلامی دانشکده ی پرستاری دانشگاه ع. پ. تهران
و مام گزارش جلسه هیاتهای جدید
یک مقایسه ی غیر منطقی
خواب زدگی
پرستاری مرد....
یک پیشنهاد به وزیر بهداشت




Powered By LOXBLOG.COM Copyright © 2009 by parastaraneiran