منوی اصلی


نویسندگان


آرشیو موضوعی

قوانین مرتبط با پرستاری

کمیته ی پیگیری مطالبات

نشریه

شکایت جهت افزایش حقوق

لینک دوستان

ابزار وبلاگ

خرید لایسنس نود32

جیرجیرک مرداب

عنوان لینک

موس بیسیم شیشه ای

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان پیگیری حقوق و مسایل و مشکلات پرستاران و آدرس parastaraneiran.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





قالب بلاگفا

آمار بازدید

» تعداد بازديدها:
» کاربر: Admin


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 80
بازدید دیروز : 7
بازدید هفته : 91
بازدید ماه : 124
بازدید کل : 28693
تعداد مطالب : 245
تعداد نظرات : 493
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


آرشیو ماهانه


پیوند های روزانه


لوگوی ما

پیگیری حقوق و مسایل و مشکلات پرستاران


لوگوی دوستان


بر چسب ها




برای تنوع (شعر)

پنج شنبه 6 آذر 1393

سلام دوستان و همکاران!

این شعر را در تاریخ 28 مرداد 85 وقتی در بیمارستان ولی عصر رزن همدان، پیام آور بهداشت بودم برای دخترکی که بی کس و کار بود سروده ام. می دانم که به مسایل صنفی پرستاران ربطی ندارد ولی عمق شغل مارا بیان می کند پس بخوانید و از تنوع ایجاد شده لذت ببرید:

 

باز هم رویای تاریکم

از گل روی تو روشن شد

باز یادت سر زد از قلبم

همدم تنهایی من شد

*********************

کنج تختی بی کس و غمگین

باز چشمانش به در مانده است

سالهای سال پیش از این

طفل تنها بی پدر مانده است

**********************

او اسیر درد تنهایی

من به فکر سرفه های او

او غمش از بی کسی بسیار

من فقط فکر سرم، دارو....

**********************

از نگاهش شعله می روید

خرمن جانم ولی خیس است

او فرشته می شناسد لیک

ذهن من درگیر ابلیس است

*********************

دستهای کوچکش هر دم

دستهایی مهربان جوید

با طنین هر صدای پا

در نگاهش شوق می روید

***********************

من ولی غرق غم خویشم

فکر پولی که نمی گیرم

فکر کار سخت و جان فرسا

با خودم هر لحظه درگیرم

*********************

بی گمان تنهایی او را

هیچ کس از او نمی گیرد

عاقبت از فرط تنهایی

کنج قلب خویش می میرد

********************

شربتش را بردم اما واااای

شعله ای در جان من افتاد

اشک در چشمان او پنهان

بغض او یک آن تکانم داد

********************

وااای ! این جرم من است آیا

یا گناه از طفل معصوم است

نه وزیر ونه وکیل است این

این فقط یک طفل مظلوم است

**********************

وایی قلبم را پیشان کرد

دردهای جاری ذهنم

بی توقع چشم او آمد

از پی دلداری ذهنم......

*********************

کودک من گریه را بسکن!

من پرستار توام امشب

تا سحر پیش تو می مانم

یار و غمخوار توام امشب

********************

مثل یک مادر به فرزندش

قصه می گویم برای برای تو

می پرم از خواب شیرینم

با صدای گریه های تو

*******************

من پرستار توام برخیز

دردهایت را بگو بامن

هر چه می خواهی صدایم کن

دوست و مامان و بابا! من.....

 



نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 8:52



حرفی با وزیر اما از جنس دیگر مطلب ارسالی از nurse123

4 آذر 1393

سلام جناب اقای وزیر :

من شما را از انجا می شناختم که یک چشم پزشک در قالب گروههای جهادی  در یک کانکس در دور ترین و محروم ترین نقاط این کشور به شایسته ترین افراد این مرزو بوم خدمت می کرد :اری شناخت من از شما همین قدر بود و شاید ان روزها شما را سمبلی می دیدم که می بایست در جامعه پزشکی نامتان را فریاد زد .

شنیده بودم شما  رزمنده ای بوده اید  درمیان لباس خاکیها که پشت به پشت هم از خاک این مرزو بوم دفاع می کردید دستتان درد نکند ما تاابد از این حیث داعاگو و ثناگوی شما هستیم .

اینکه بعد از جنگ چه شد و شما چه کردید و چه نکردیده مهم نیست  انچه برای من مهم است این است که شما در کرسی صدارت چه کردید و چه نکردید و چه چیزهائی را فراموش کردیدو چه چیزی را فراموش نکردید

شما وقتی برکرسی صدارت نشستید : دوران همنشینی با خاکیان را فراموش کردیده بودید یادتان رفته بود که این مردم آنقدر نجیب و صبورند که هیچگاه از کمبودها شکایت نکرده اند و برای کمبود ها فریادشان به آسمان نرفته این مردم هر زمان فریاد زده اند بخاطر بی عدالتی بوده است .

شما وقتی بر کرسی صدارت تکیه زدید فریاد از کاستیها زدید کارتن خوابیهای همراهیان در روی زمین را دیدید و هتلینگ را فریاد زدید . به خاک نشینی  خانواده ها به خاطر تامین هزینه های درمان را دید و کاهش پرداخت از جیب مردم را داد زدید .

شما بدنبال پزشک دویدن مردم را دید و فرار همکارنتان را از مناطق محروم  و طرح مقیمی و ماندگاری پزشکان را رو کردید .

اری شما وقتی برکرسی صدارت تکیه زدید دیدید ،فریاد زدید،طرح دادید و اجرا کردید اما چه کردید و چه نکردید و چه چیز را فراموش کردید و چه چیز را فراموش نکردید مهم است پس بیاییم با هم مرور کنیم

شما کاهش از جیب مردم را دیده برایش طرح دادید بودجه گرفتید اما فراموش کردید اگرچه این منابع بنا به اظهار خودتان از بودجه عمومی دولت نیست اما از محل هدف مندی یارانه ها است از مالیات بر ازرش افزوده است اینها را که خود گفته اید اما باز یادتان رفت که درامد حاصل از هدفمندی یارانه ها یعنی همان پولی که( اوکه شما قبل از صدارت در ان کانکس چشمش را عمل کرده بودید) و تنها قوت لایموتش نان بود او قبلا نان را خیلی ارزانتر می خرید و اما حالا برای هر قرص نان 225 تومان می دهد اوحالا برای اب هم پول بیشتری می دهد پس شما پول اب و نان و او را گرفته اید راستی مالیاتش را هم خود حساب کنید از کجا می گیرید نکند که همو که برای جراحی چشمش مانده بود و شما عملش کردید اینبار برای اینکه جهاز دخترش را تامین نماید و ابرویش را بخرد مجبور شده باشدخود بگوید ............

اری درامد حاصل از هدفمندی یارانه ها و مالیات بر ارزش افزوده یعنی انچه که می توانستیم ارزانتر بخریم گرانتر خریدیم حرفی نیست اگر لقمه ای کمتر بخوریم و جرعه ای کمتر بنوشیم حرفی نیست چون قرار بود همت کنیم و چرخ تولید را بچرخانیم  خاری باشیم در چشم دشمنان این مزوبوم و چون شما پشت به پشت حتی با لباس خاکی عزت خویش رافریاد بزنیم 

اما شما چه کردید پول چرخ تولید را به سمت خود کشیدید و در ابتدا پرداخت مردم را ازجیب کاهش دادیدو به بیمارستانها رنگ ولعابی دادید اما برای اینکه قانون را اجرا کنید پول به جیب گروهی خاص سرازیر کردید گفتید بمانید تا پول بدهیم چون نتوانستید قانون را اجرا کنید گفتید باشید تا پول بدهیم باز هم چون نتوانستید قانون را اجرا کنیم 

اقای وزیر شما چه کردید اجرای قانون را خریدید  شما چه کردید پول ان پیرمرد را که چشمش را عمل کردید از او گرفتید و به گروهی قانون گریز دادید  اقای وزیر شما چه میکنید فراموش کردید اینبار هم نظارت کنید .شما قوانین خود نوشته را نیز فراموش کردید و اجرا نکردید ( پزشکان مقیم شما در پاوینها درخوابندو بیماران شما بر روی تختها درد می کشند .)

راستی شما گروه بزرگی از همکارانتان را هم که کم نیستند 93 درصد انها راهم فراموش کردید بار سنگین را بردوش این گروه گذاشتید و پول سنگین را در جیب گروهی دیگر شما چه کردید

آری شما یک شبه سخت ترین گام طرحتان را برداشتید و به یکباره هزینه خدمات را از 40 تا 300 درصد افزایش دادید و باز یادتان رفت که می خواستید دستتان کمتر در جیب مردم باشد اق یویز باز فراموش کردید که پیرو مرادمان به شما گفت مراقب باشید برخی تصمیمات در این طرح خود ضد طرح نشود شما باز ان پیر مرد را یادتان رفت که ابرویش را شاید جائی گرو گذاشته باشد .

شما چه کردید که اینگونه خوشحالید وسرمست غرور شما چه کردید جز خرید قانون و پولش را از محل قطره های اشک یتمی که در گوشه از سر گرسنگی خفته است پرداخته اید .

اقای وزیر شما تنها کاری که کردید اختلاف میان همکارانتان را زیاد کردید شما همدلی تیمتان را شکستید و می خواهید برروی این خرابه ها کاخ محبت بسازید شما فریاد 93 درصد تیم همراه تان رانشنیدید درحالیکه گفتید نیاز به فریاد زدن هم نیست اما شما بلندای سکوت مان راهم ندیدید .

شما انان که دلشان برای این سرزمین هم می سوزد را نه دیدید و به جرم دلسوزی و فریاد عدالتخواهی حکم پایان کار بدستشان دادید اقای وزیر شما چه کردید صدای عدالت را خاموش کردید یا نه چشمتان را بروی عدالت بستید

اقای وزیر شما فراموش کردید ما از نسل مردمی هستیم که عدالت را فریاد می کنیم حتی اگر قرار باشد گلویمان ببرند باز با گلوی بریده فریاد می زنیم

اقای وزیر شما سخنان همرزمتان شهید باکری را هم فراموش کردید

وکلام اخر اگر شما فراموش کرده اید که چه کرده اید و چه می کنید بدانید که تاریخ شما را آنطور که شما اورا فراموش کرده اید فراموش نمی کند



:: برچسب‌ها: وزیر بهداشت , طرح تحول ,

نوشته شده توسط امیررضا در ساعت 9:50



سخنی با همکاران

دو شنبه 3 آذر 1393

سلام وخسته نباشید!

همکاران گرامی! وقتی در فضای کنونی نفس می کشم، با وجود ورود هوای آلوده ی تهران به ریه هایم که کسی فکری برایش نمی کند، کسی نمی داند که بسیاری از امراض و سکته ها از همین هواست، کسی فکر نمی کند که پیشگیری بهتر از درمان و کم هزینه تر (هم از نظر اقتصادی و هم از نظر غیر اقتصادی )است،و هزاران میلیارد از پول مردم را که با کلاه مدیریت شخصی یارانه از آنها می گیرند را به جیب خودشان واریز می کنند، خوشحال میشوم که چنین انسانهایی هنوز نسلشان باقی است.

افرادی که به منافع خود نمی اندیشند. افرادی که تمام کمبودها را با مایه گذاشتن از خودشان جبران می کنند. کسانی که چون مدادی ذره ذره کوتاه تر می شوند ویا چون خودکاری از درون خالی می شوند وبه یکباره می ریزند و تمام می شوند، اما سطرهای سلامتی هم نوعانششان را مینویسند.

کسانی که هنوز خون عدالت خواهی در رگهایشان جریان دارد وبا وجود درک تمام قد بی عدالتیهاییی که در حقشان می شود، از مردم مایه نمی گذارند.

می ترسم این دوستان فردا با احداث مسجد و مدرسه با در صدی از پولهای ما که یا دستمزد ما بوده یا یارانه مان، در صدد خرید رحمت خدا باشند وما دستمان خالی بماند.

افتخار میکنم به جامه ای که می پوشم،افتخار میکنم با کسانی همکارم که با وجود اهمیت شغلشان و نوع کالای خدمتشان، خودشان را برتر از دیگر مشاغل و تافته ی جدا بافته نمی دانند. افتخار میکنم که همکارانم از مقایسه با مهماندار و کارگر و کارمند شرمسار نمی شوند، چرا که باورشان این است:

ان اکرمکم عندالله اتقیکم   همانا برترین شما نزد خدا با تقواترینتان است.

افتخار می کنم که همکارانم پول کار خودشان را می گیرند نه همکارانشان را، نه دیگران نه سال پایینیها نه.....

افتخار می کنم که همکارانم لابی بلد نیستند، 1690 لازم ندارند،پایش لازم ندارند، پاک و منزهند از هر جرمی ، با وجودیکه باتمام احساسشان بی عدالتی را ،با تک تک سلولهایشان،با تمام خانواده شان لمس می کنند.

ارزش کار عباس  ابن علی وقتی است که با وجود تشنگی فراوان آب نمی خورد، وارزش کار همکاران من کمتر از آن نیست که با وجود چنین ظلمی به بیمار ستم نمی کنند .

((بانگ زد بر خود چه جای خوردن است                            امر مولای تو آب آوردن است....))

افتخار میکنم که باسیلی صورت سرخ می کنند و ماهیانه بیش از پانصد ساعت کار سنگین میکنند تا محتاج نامردان و نامردمان نباشند...

در کمال احتیاج از خلق استغنا خوش است....

حرف بسیار است و تک تک کردارهای چنین جمعیتی در خور ستایش...

واما بعد....

بعدی ندارد

ثابت قدم باشیم و تا حصول حقمان پایداری و پایمردی کنیم. راه مان راه مولایمان حسین ابن علی است. وچراغمان ولایتمداری...

هیچ روح آگاهی نمی پذیرد در یک تیم یک نفر سیصد برابر یکی دیگر بهره ببرد. این با روح تمام دین داری و بیدینی منافات دارد.

باور کنید آن شقشقیه خوابید در درونم...

از درون آتشم، شعله سر می کشم                    پیش شمشیر کی ،من سپر می کشم؟

زنده باشید



نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 20:31



من درک می کنم.... بقیه چطور؟

دو شنبه 3 آذر 1393

من پرستارم.

 

درک می کنم که حرفه ام سخت است.

 

درک می کنم که بیماری و درد می کشی. درک می کنم که همراهانت نگران هستند و عصبی.

 

درک می کنم که او پزشک است و تشخیص می دهد، order می دهد و من مجری ام.

 

درک می کنم که بیمارستان بودجه اش کم است و یا شاید کم باشد.

 

درک می کنم که مسئولین دفتری که به نامم زده اند، باید به هزار نفر جواب پس دهند. 

 

درک می کنم که رئیس بیمارستان مرا نشناسد، چون من فقط قطعه ای هستم از پازل خواسته های او.

 

 درک می کنم که فلان نیست و با بهمان باید بسازیم وگاهی با کمبود امکانات روبرو می شویم. 

 

من گاهی پاهای خسته ام را برای پیدا کردن یک گاز کوچک باید در تمام اتاق های بخشم بکشانم.

 

شیفت هایی هست که نه تو می بینی و نه مسئولین، شیفت هایی هست که فقط 5 دقیقه آرزو می کنم بتوانم بنشینم تا لحظه ای برای رفع تشنگی 8 ساعته ام آب بنوشم. 

 

درک می کنم که بخش های جدید ساخته می شوند و من موظفم که اضافه کاری اجباری بیایم، چون که مثل همیشه نیرو ندارند. چرا؟!!

 

نمی دانم ... تعداد فارغ التحصیلان رشته ام بسیار است و هنگام استخدام ملخ همه را خورده !!

 

شاید هم می دانم و خود را به نادانی زده ام. می دانم که دانایی به استخوان های خسته ام بیشتر فشار می آورد.

 

خوب گوش کن. در سن جوانی، قرنیه ی چشم هایی که در اثر شب کاری های اجباری خشک شده اند، دیگر توان نظاره ی واقعیت را ندارند. خواستم که کور شوم.

 

اما می گویم تا مردم سرزمینم بدانند نه برای دلسوزی که آن وظیفه ماست، بلکه برای لحظه ای تفکر که یک لحظه تفکر از ساعت ها عبادت مقدس تر است.

 

آیا می دانی تمام تعطیلات آخر هفته ای که تو به گردش می روی، من به اجبار شیفت هستم. n بار لحظه ی سال تحویل و n2 بار مسافرت با خانواده را از دست دادم، نه بخاطر تو بلکه چون پرستارم. من اگر نباشم بیمار تو در اثر عدم مراقبت می میرد... و ظاهراٌ من کلید گمشده چرخه ی درمانم که به هیچ قفلی نمی خورم.

 

فراموش نمی کنم تحکم و گستاخی پزشکی که خودش را بالاتر از من می دید، آن هم به واسطه ی عرف کاذب جامعه ای که او را بزرگ کرد و فراموش کرده بود که من هم تحصیل کردم، درس خواندم. زحمت کشیدم و مهارت کسب کردم . آنقدر مرا در ابراز وجود سرکوب کردند که حتی انگیزه ای برای به روز کردن سوادم ندارم. سوادی که روزی سرلوحه خدمتگزاری ام می دانستم. 

 

خیلی طول نکشید تا بفهمم که اینجا سازمانیست که پزشکش می خواهد من فقط آمپولم را بزنم تا فرمانروایی کند. سالهاست می خواهم ثابت کنم ما همه یک تیمیم، تیم قدرتمند پزشک و پرستار کنار هم و با هم برای پیشبرد سلامت بیمار.. اما آنچه نگرش سازمان من است، آنقدر بلند است که آنچه را که دیکته می کنند،نمی شنوم. اینجا کسانی فرمانروایی می کنند که فریاد می زنند ما رئیسیم و تو گاهی حتی مجری هم نیستی. حقوق و درآمد من مطابق زحماتم نیست و تفاوت طبقاتی زیادی بین کارانه من و یک پزشک است. درآمدم کم است و انگیزه ام کمتر، هر روز کمتر از دیروز.

 

تنها پاسخی که می شنوم این است: اجرت با خدا – عوض آن در آن دنیا خوشبختید، دریغ از اینکه آنکس که دنیایش را نسازد آخرتش را باخته. 

 

من آن فرشته ای که تو فکر می کنی باید باشم، نیستم. من هم مانند تو انسانم با نیازها و خواسته های معقول بشری. خسته می شوم- بی انگیزه و گوشت تلخ می شوم. نه یک بار نه دو بار که صد بار میشنوم که تو می گویی اکثر پرستاران بد اخلاق و نچسبند. 

 

سوپروایزرهایم به Rest های قاچاقی من از فرط خستگی، به قطره های کم یا زیاد رفته سرم بیمارم،به دفاع های کوچکم در برابر GP های مغروری که سیستم بارشان آورده گیر می دهند. همه را با یک فعل جمع نمی بندم، اما یادم نمی رود موأخذه اتندینگی که به واسطه مقامش مرا علیرغم کاور کردن 3 بیمار پرکارآی سی یو، بی مسئولیت خواند. 

 

کارهایی را انجام می دهم که جزء شرح وظایفم نیست، اما بخاطر انجام ندادنش از کارانه ام کم می شود. 

 

در بخشی کار می کنم که هیچ کدام از پرسنلش دوست ندارند پرستار باشند. پرس و جو کردم بخش های مجاور هم آسمان همین رنگ است. 

 

من عادت کردم به بدبختی هایی که عده ای قلیل بر سر قشرم آوردند. جایی که کار می کردم بخاطر دو روز مرخصی ام که حقم بود شیفت های فشرده دادم، چون پرسنل کم بود و هست مثل همیشه و پاسخ رئیس بیمارستان این بود: من درک نمی کنم فلانی، ما نیرو کم داریم و تو باید بیایی. اینجا فقط به بخش هااضافه می شود،نیرو نیست، من خسته ام و بیمار تو گرسنه. 

 

اینجا من برای خون گرفتن از بیمارم قبل از اقدام مغزم را آف می کنم تا نترسم از اتفاقی که ممکن است مرا تا ابد محکوم کند به بیماری لاعلاج، وقتی از هر 10 تخت بخش ما 8 تخت آن بیمارانش معتادند و اگر من نیدلینگ شوم و ناقل ویروس ایدز یا هپاتیت، خودم باید هزینه های درمان و داروهای گران آن را بدهم، چون سازمانم فقط مسئول است که پیگیری کند من شیفت های اجباری ام را بیایم، حتی اگر در تب بسوزم یا رنگم زرد شده باشد، چون راه می روم سیکلیو ندارم. بیمارستان با کمبود نیرو مواجه است و من پرستارم. یادم دادند درک کنم و درک نشوم. من هنوز هم خدمتگزار جامعه ی خود هستم. آمده ام تا آگاهت کنم من به حقوقم برسم و تو نیز به حقوقت بی نقص خواهی رسید. آن وقت می توانی فرشته خطابم کنی، چون ذات من این است، اگر نبود که پرستار نبودم.

 

 نوشته شده توسط همکار ارجمند مهسا اسدی از شیراز

 



نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 20:11



چه چیزی جامعه پزشکان را براشفته کرده است مطلب ارسالی از nurse123

3 آذر 1393

هیچگاه فکر نمی کردم بیان حقایق و واقعیات مشهود از رسانه ملی انهم پس از ماهها تبلیغات مسموم بتواند تا این اندازه خواب گروهی را اشفته نماید

قصه از این قرار است که چند شب پیش در برنامه ای بنام ثریا که به خاطر اینکه از پخش ان توسط متصدیان وزارت بهداشت و درمان جلوگیری نشود بدون تبلیغات قبلی به اصطلاح چراغ خاموش یک پزشک و یک پرستار یکی نماینده مجلس و دیگری دبیرکل خانه پرستار به بهانه نقد مرحله سوم طرح به اصطلاح تحول در نظام سلامت به بیان حقایقی در پس پرده سیستم بهداشت و درمان کشور پرداختند و در این برنامه به بی عدالتی و شکاف فاحش در پرداختی به پزشکان و سایر اعضای تیم درمان و همچنین تفاوت سطح درامد پزشکان و سایر افراد جامعه پرداخته شد همین چند جمله کافی بود تا از فردای انروز صدا و سیما و شرکت کنندگان برنامه مورد الطاف متصدیان امر درمان کشور قرار گیرند از نظر ویزیر مبنی بر اینکه این افراد بدنبال تربیون بوده اند تا رئیس سازمان نظام پزشکی که تقاضای دخالت رئیس جمهور را نموده است نامه رئیس انجمن جراحان و.... و....

حال از انجا که هدف تنها اطلاع رسانی بوده نظر خوانندگان شمار را به مقاله منتشر شده یک کشور ثالث در خصوص درامد پزشکان ایران و سایر نقاط جهان جلب می کنم

http://www.ziryan.ir/NewsDetail.aspx?itemid=6541

ضمنا متذکر می شود تاریخ انتشار خبر مربوط به 24/11/1392 یعنی قبل از این مسائل بوده است

توجیهات مسئولین برای پدیده شوم زیر میزی پزشکان
 

آژانس خبری –تحلیلی زریان؛ ایران، بهشت پزشکان متخصص
 

وزیر بهداشت: تعرفه های پزشکی واقعی نیستند

رئیس سازمان صنفی نظام پزشکی: درآمد بالای پزشکی، سرابی بیش نیست/ درآمد پزشکان در بخش دولتی کافی نیست

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: قبول داریم تعرفه متخصصان نیز پایین است

نایب رئیس کمیسیون بهداشت: موضوع افزایش تعرفه های سلامت و بحث غیرواقعی بودن میزان تعرفه ها بارها و بارها در کمیسیون بهداشت مورد بررسی قرار گرفته است

رییس انجمن جراحان عروق ایران: تعرفه‌های پزشکی از دستمزد سلمانی‌ها هم کم‌تر است!

مشاور وزیر بهداشت در امور بیمارستانهای خصوصی: اگر غیراخلاقی هایی در بیمارستانها یا در بین جامعه پزشکی می بینیم به دلیل این است که قیمت تمام شده خدمات محاسبه نشده بیمارستانهای خصوصی زیاده خواهی نمی‌کنند بلکه حق خود را می‌خواهند، اگر تمام موارد گفته شده رعایت شود این بخشها (بیمارستانها) هم بیشتر نمی گیرند.

نماینده وزیر بهداشت در شورای عالی سازمان نظام پزشکی: وقتی تعرفه‌های غیرعادلانه به پزشکان تحمیل می‌شود طبیعی است که زیرمیزی به وجود بیاید؛ زیرمیزی ‌حاصل این بی انضباطی هاست

مسئول روابط عمومی شبکه بهداشت بوکان :  پدیده شوم زیرمیزی یک مشکل کشوری است و تا مادامیکه تعرفه ها و سهم پرداختی بیمه ها اصلاح نگردد، نمی توان برای آن راه حل معقولی پیدا کرد .

همانگونه که خواندید مدتهای مدیدی است که صدای متحدی از سوی جامعه پزشکی به جامعه تلقین می‌شود مبنی بر اینکه تعرفه ها و سرانه درمان در کشور غیر واقعی است.

با توجه به اینکه پزشکان به عنوان یکی از گروههای مرجع در ایران شناخته می شوند معمولا در مورد ادعاهای این گروه نیز کمتر تحقیق و تفحص انجام شده بنابراین انگیزه و نیت اصلی این صداها تاکنون در یک چارچوب علمی و فارغ از دعواهای سیاسی و صنفی بررسی نشده است.

به منظور روشن شدن این موضوع که آیا درآمد پزشکان ایرانی، کافی است یا باید افزایش یابد، مقایسه اجمالی درآمد پزشکان در ایران و برخی کشورهای توسعه یافته انجام گرفته است. این مقایسه به خوبی موید این مطلب است که دستمزد پزشکان متخصص شاغل در نظام سلامت کشور، به مراتب بالاتر از پزشکان مشابه اروپا است.

برای انجام این مقایسه از داده های نشریه اشپیگل[۱] برای درآمد پزشکان در چند کشور منتخب جهان (۲۰۰۶) استفاده شده و میانگین درآمد پزشکان یکی از بیمارستان های عمومی غیر دولتی درجه ۱و سطح سوم شهر تهران (۲۰۰۹ / ۱۳۸۸)، به عنوان معیاری برای سطح درآمد پزشکان متخصص کشورمان مورد استفاده قرار گرفته است.

 

تطبیق یافته با قدرت خرید

(بعلت تفاوت هزینه‌های زندگی در کشورهای مختلف، تبدیل مستقیم درآمد پزشکان این کشورها به دلار آمریکا از طریق نرخ ارز رسمی نمی تواند معیار صحیحی برای مقایسه درآمد آنان باشد، ازینرو درآمد سالیانه پزشکان متخصص با استفاده از ضریب تبدیل برابری قدرت خرید (Purchasing Power Parity conversion factor) که هرساله توسط بانک جهانی اعلام می شود به معادل دلاری آن تبدیل شده است. به عنوان مثال در سال ۱۳۸۸میانگین درآمد پزشکان متخصص بیمارستان های دولتی کشور ماهانه ۱۵ میلون تومان و سالانه ۱۸۰میلیون تومان در نظر گرفته شده (این درآمد با بررسی یک بیمارستان بزرگ متعلق به سازمان تامین اجتماعی بدست آمده است) و طبق آمار بانک جهانی PPP conversion factor برای ریال ایران در همان سال ۴۳۰۰ می باشد.[۲]

بدین معنی که قدرت خرید ۱ دلار در آمریکا معادل قدرت خرید ۴۳۰تومان در ایران است. مثلاً اگر یک ایرانی با ۱۰۰۰ تومان (۱ دلار سال ۸۸) بتواند در ایران ۱۰ تخم مرغ بخرد یک آمریکایی با ۱دلار میتواند ۴ تخم مرغ در آمریکا بخرد؛ بعبارت دیگر براساس شاخص قدرت خرید ۱۰۰۰ تومان برابر است با تقریباً ۲٫۳ دلار (یعنی قیمت ۱۰ تخم مرغ در آمریکا). نسبت درآمد پزشکان متخصص ایرانی با PPP conversion factor می شود ۴۱۸۵۲۹دلار. این یعنی ۱۸۰ میلیون تومان در ایران در سال ۸۸ قدرت خریدی معادل ۴۱۸۵۲۹دلار در ایالات متحده دارد. لازم به ذکر است که حتی اگر قدرت خرید یک ایرانی دو برابر یک آمریکایی باشد ممکن است درآمد وی براساس نرخ رسمی ارز (یعنی هر ۱۰۰۰تومان یک دلار) از درآمد فرد آمریکایی کمتر هم باشد؛ مثلاً ۱۸۰ میلیون بر اساس ارز رسمی سال ۸۸می شود ۱۸۰هزار دلار و از درآمد پزشک آمریکایی که ۲۶۷ هزار دلار است کمتر است اما بر اساس برابری قدرت خرید درآمد پزشک ایرانی بیشتر است.)

ممکن است این ابهام در ذهن مخاطبان شکل بگیرد که در حال حاضر که نرخ رسمی ارز و تورم در جامعه افزایش شدیدی پیدا کرده است و این مقایسه درآمد سال ۸۸ پزشکان متخصص ایرانی با سایر کشورها در حال حاضر کمی دور از واقعیت باشد. اما باید ذکر کرد که با توجه به رشد بیش از ۲برابری تعرفه های پزشکی از سال ۸۸ تا کنون درآمد پزشکان نیز همین مقدار افزایش پیدا کرده است. در ضمن طبق آمار بانک جهانی شاخص برابری قدرت خرید در سال گدشته (۱۳۹۱) حدود ۷۰۰ تومان برای هر یک دلار آمریکا بوده است.

**نسبت درآمد پزشکان به میانگین درآمد شهروندان آن کشور (برای این منظور نسبت درآمد سالانه پزشکان متخصص به سرانه تولید ناخالص داخلی در برابری قدرت خرید (GDP (PPP) per capita) محاسبه شده است. )

لازم به ذکر است که برای جلوگیری از خطا در تفسیر نتایج، اطلاعات GDP (PPP) per capita و PPP conversion factor برای ایران از داده های سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) و برای سایر کشور ها از داده های سال ۲۰۰۶استفاده شده است.

 

همانگونه که در نمودار شماره مشاهده می شود درآمد یک پزشک متخصص در کشورهای منتخب ۲ تا ۶ برابر درآمد سرانه آن کشور است، این رقم برای ایران و با فرض درآمد سرانه حدود ۵ میلیون تومانی (در سال ۱۳۸۸)، ۳۷ برابر بدست آمده است. البته با این نمودار نمی توان ادعا کرد که سطح رفاه پزشکان در ایران چند برابر پزشکان سایر کشورهاست، چرا که این نمودار وضعیت درآمد پزشکان هر کشور را با درآمد سرانه همان کشور مقایسه می کند. برای مقایسه سطح رفاه پزشکان متخصص کشورهای مختلف بهتر است درآمد آنان را که با قدرت خرید هر کشور تطبیق یافته مقایسه می کنیم

 

همانطور که ملاحظه می کنید قدرت خرید پزشک متخصص ایرانی در ایران تقریباً ۵/۱برابر قدرت خرید پزشک متخصص آمریکایی در آمریکاست! همچنین بیش از ۲ برابر پزشکان متخصص سایر کشورهاست!

حال سوال اساسی اینجاست که با چه توجیهی بسیاری از افراد صحبت از پایین بودن تعرفه‌های پزشکی می‌کنند؟ چطور تعرفه‌های پزشکی از دستمزد سلمانی‌ها هم کم‌تر است؟! چگونه است که با این سطح از درآمد باز هم پرداخت های غیر رسمی یا زیر میزی در نظام درمانی بسیار شایع است[۳] و بعضی علت آنرا تحمیل تعرفه های غیر واقعی به پزشکان عنوان می کنند؟!!

به این نکته هم دقت کنید که این درآمد متعلق به پزشکان متخصص یک بیمارستان عمومی می‌باشد و با توجه به اینکه تعرفه های بخش خصوصی از این بیمارستان بسیار بیشتر است بنابراین درآمد رسمی پزشک متخصص در بخش خصوصی از این مقدار نیز بیشتر خواهد بود! این در حالی است که در نظام سلامت ایالات متحده و سایر کشورهای توسعه یافته درآمد بین پزشکان بخش دولتی و خصوصی تفاوت چندانی ندارد.

در پایان لازم به ذکر است که این درآمد پزشکان در ایران بدون احتساب پرداخت های غیر متعارف و به اصطلاح زیرمیزی عده ای از پزشکان محاسبه شده است.

[۱] – http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-۴۷۴۴۱۱۵۴.html

[۲] – http://data.worldbank.org/indicator/PA.NUS.PPP

[۳] – رئیس اداره رسیدگی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی : پزشکان و مراکز درمانی تابعه این دانشگاه در سال ۹۱ حدود یک میلیارد و ۱۰۰میلیون تومان از مردم زیرمیزی گرفتند.



نوشته شده توسط امیررضا در ساعت 10:44



چرا پرستاری در ایران به این جایگاه رسیده است ؟ مطلب ارسالی از soghrat

3 آذر 1393

بیایید الان که در کنار همیم و با همیم با روشی صحیح و درست و قدم به قدم و با همفکری هم بدور از تعصب و شتاب و خودبینی ریشه های مشکلات صنف خود را بیابیم و با هم راه حل ان را پیدا کنیم و این رشته را با هم به جایگاه مناسب خود برسانیم . اما این کار در کنار تلاشی است که ما را درکنارهم جمع کرده است و ان همت بلند و پشتکار برای رسیدن به بزرگترین و اصلی ترین مشکل ما که همانا طرح تعرفه گذاری است باید کاری کنیم که همچون نظام پزشکی که برای هر حرکت دست یک استاد جراح کدی و نرخی تعیین کرده است برای خدمات وسیع و موثر خود نیز البته نه به ان شدت که پزشکان عمل می کنند مثلا در کدی من دیدم نوشته اند کد انجام عمل جراحی در پوزیشن خاص و هزاران کد و تعریف اما ما برای کارهای اصلی و معروف خود چون وصل سرم یا انفوزیون خون یا کارهای فراوان دیگر تعریفی نداریم این طرح ما را به این حقوقمان خواهد رساند به هر حال اولین سوال : راستی به نظر شماچرا پرستاری در ایران به این جایگاه رسید؟این سوال همه پرستارانی است که بعد از ورود به محل کار و پایان دوران طلایی دانشجویی ازخودمی پرسند البته شاید برخی نیز دردوران دانشجویی به این سوال برخوردند و در محیط های کارآموزی به اختلاف جایگاه خود با سایر دانشجویان مثل پزشکی فیزیولوژی یا بیهوشی برخورد کرده اند و من یادم است در سالهایی که من دانشجو بودم حدود یک سوم از همکلاسی هایم از ادامه ی تحصیل در این رشته انصراف دادند و به کارهای دیگر پرداختند ویکی دونفر هم توانستند به پزشکی برسند و الآن خیلی هم موفق اند ببخشید منظور من یادآوری تلخ و شیرین دانشجویی نیست هدف من یافتن ریشه های مشکلات این قشر عظیم با تحصیلات عالیه است که چرا چنین احساسی در خود می بینند شاید توجه کردید حتما دوستانی که در سال آخر دبیرستان با هم در یک کلاس بودند و دوستان صمیمی و رفیق بودند بعد از شرکت در کنکور و اعلام نتایج به یک باره از یکدیگر دور می شوند و در جایگاه های مختلف قرار می گیرند. البته شاید به نظر شما کسی که پزشکی قبول شده بود کسی بوده که نمرات درسی بالای داشته یا نداشته من علت قبول شدن او را بررسی نمی کنم همه می دانیم که در اینجا قبولی در دانشگاه تنها بر اساس سطح رتبه علمی دانش آموز نیست و عوامل دیگری نیز دخالت دارند اما از این ها که بگذریم بعد از اینکه یک دانش آموز به هر علتی از عشق به هم نوع نیازمند تا شاید وجود بازار کار عالی وارد این رشته شد ه اولین مشکل او با اطرافیانش مشکل اعلام نام رشته قبولی است "پرستاری" این کلمه که عنوان یک رشته ی تحصیلی دانشگاهی قرار گرفته در نزد عرف جامعه معنای خاص بیان کننده یک رشته دانشگاهی نیست مثل عنوان رشته فیزیک ؛ادبیات ، یا هنر مثل نقاشی .این عنوان در نزد عموم معنای نگهداری از کودکان و سالمندان را دارد که دقیقا عنوان کارمندان شریف سازمان بهزیستی است این نکته ای که آن کسی که یک باره در وسط پی گیری مطالبات پرستاری یاد این مشکل که ما حتی از نام رشته ی دانشجویی خود هم بی مهری و آسیب می بینیم به آن اشاره کرد من حرف ایشان راقبول دارم حرف دقیقی است اگر چه جایگاه مطرح کردن آن در این زمان و مکان نبود گفته اند که هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد و لی حرف درستی است .اما باید به فکر حل این مشکل اساسی به نظر من باید بود این مشکل دو راه بیشتر ندارد اول آنکه تعریف این کلمه را در نزد عرف جامعه تغییر داد که این شاید درنزد جوامع پیشرفته حل شده باشد و کلمه نرس اگر معنای پرستار مارا هم دارد اما مخاطبان توانا یی درک جایگاه علمی آن را دارد ولی در کشور ما پرستار همان معنا رادارد پس تا زمان رسیدن به این جایگاه فرهنگی باید راه دومی انتخاب کرد که همان استفاده از یک عنوان مناسب که جامع افراد باشد و مانع اغیار که بتواند به بهترین جایگاه ما را برساند و این راه خیلی ساده است و در دنیا معمول است که نظر خواهی می کنند از افراد همان گروه مخاطب تا بهترین عنوان رابراي آن بیابند ماهم می توانیم در همین جمعی که با مم هستیم به این ابتدایی ترین مشکلمان فکر کنیم و اولین مشکل یک دانشجوی جوان فعال که به این رشته با هر انگیزه ای وارد شده را حل کنیم این وظیفه ی همه است. شما می توانید در پایین همین مطلب در قسمت نظرات نظر و پیشنهاد خود را بیان کنید در بخش بعدی با هم نظرات را جمع آوری کرده و بررسی می کنیم وبه صاحب نظران پیشنهاد می دهیم به عنوان شروع عرض می کنم کلمه " نرس" مثلا بجای پرستاری حسن آن یکی شهرت بین المللي آن است دو آشنایی بخش زیادی از جامعه با معناوکار کرد و مهارت های کاری ما عیب آن غریبه بودن با فرهنگ و لغت ما البته نام بیشتر رشته های جدید غربی است مثل فیزیک یا شیمی یا فیزیولوژی و .. ...لطفا به مشکل دیگر حرفه پرستاری فکر کنید و نظر دهید مهدی امیرجانی مروی ممنون از شما



نوشته شده توسط در ساعت 10:37



چه چیزی جامعه پزشکان را آشفته کرده است مطلب ارسالی از nurse123

3 آذر 1393

چند شب پیش در یک برنامه تلوزیونی بنام ثریا که البته بنا باظهار مجری به سبب ترس از کنسل شدن برنامه از سوی وزارت بهداشت  و اعمال نفوذ انها برنامه بدون تبلیغات قبلی و به اصطلاح چراغ خاموش پخش شد در این برنامه یک پرستار ویک پزشک حضور داشند که یکی به عنوان دبیرکل خانه پرستار و دیگری نماینده مجلس بود و به بهانه نقد مرحله سوم طرح تحول نظام سلامت به اختلاف فاحش و بی عدالتی در نظام پرداخت و کسب درامد در بین پزشکان و سایر اعضای تیم درمان پرداخت و از سوی دیگر از اختلاف بسیار زیاد فاصله درامدی پزشکان با سایر مردم گفت همین بیان حقیقت کافی بود تا از فردای همان روز سیل گسترده اعتراضات پزشکان و متولیان امور انها به هر طریق ممکن برنامه سازان و مسئولین صدا و سیما و همچنین شرکت کنندگان برنامه را مورد الطاف خویش قرار داده به نحوی که وزیر بهداشت این افراد را کسانی خواند که به دنبال تربیون هستند و کا تا انجا پیش رفت که ریس نظام پزشکی تقاضای دخالت رئیس جمهور را نمود اما چرا واقعا چه چیزی گفته شده که جامعه پزشکان براشفته است

از انجا که هیچ سارمان و ارگانی رسمی تاکنون نخواسته تا در این میان داوری کرده و مستندات هر دو گروه را نظاره کند و بدون جانب داری قضاوت نماید شما خوانندگان جویای حقیقت را به مطلبی که در یکی از سایت های تحلیلی ذکر شده و منبع ان یک مقاله کشور ثالث است ارجاع می دهم :

http://www.ziryan.ir/NewsDetail.aspx?itemid=6541

لازم به ذکر است این مطلب در تاریخ 24/11/1392 وقبل از این مباحث مطرح گردیده است با توجه به اینکه امکان بارگذاری عکس ها امکان نداشت و به سبب رعایت حق کپی رایت لینک اصل مطلب گذاشته شده است

در این مقاله نسبت درامد پزشک به سرانه کشورها ذکر شده در این 37 / درامریکا 5.8 / در استرالیا 5.9 در انگلستان 3.1 و میانگین درامد سالانه پزشکان در ایران 418529 دلار در امریکا267993 دلار و در انگلستان 127285 دلار می باشد

حال قضاوت با شما ما دم خروس را باورکنیم یا قسم حضرت عباس را

توجیهات مسئولین برای پدیده شوم زیر میزی پزشکان
 

آژانس خبری –تحلیلی زریان؛ ایران، بهشت پزشکان متخصص
 

وزیر بهداشت: تعرفه های پزشکی واقعی نیستند

رئیس سازمان صنفی نظام پزشکی: درآمد بالای پزشکی، سرابی بیش نیست/ درآمد پزشکان در بخش دولتی کافی نیست

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: قبول داریم تعرفه متخصصان نیز پایین است

نایب رئیس کمیسیون بهداشت: موضوع افزایش تعرفه های سلامت و بحث غیرواقعی بودن میزان تعرفه ها بارها و بارها در کمیسیون بهداشت مورد بررسی قرار گرفته است

رییس انجمن جراحان عروق ایران: تعرفه‌های پزشکی از دستمزد سلمانی‌ها هم کم‌تر است!

مشاور وزیر بهداشت در امور بیمارستانهای خصوصی: اگر غیراخلاقی هایی در بیمارستانها یا در بین جامعه پزشکی می بینیم به دلیل این است که قیمت تمام شده خدمات محاسبه نشده بیمارستانهای خصوصی زیاده خواهی نمی‌کنند بلکه حق خود را می‌خواهند، اگر تمام موارد گفته شده رعایت شود این بخشها (بیمارستانها) هم بیشتر نمی گیرند.

نماینده وزیر بهداشت در شورای عالی سازمان نظام پزشکی: وقتی تعرفه‌های غیرعادلانه به پزشکان تحمیل می‌شود طبیعی است که زیرمیزی به وجود بیاید؛ زیرمیزی ‌حاصل این بی انضباطی هاست

مسئول روابط عمومی شبکه بهداشت بوکان :  پدیده شوم زیرمیزی یک مشکل کشوری است و تا مادامیکه تعرفه ها و سهم پرداختی بیمه ها اصلاح نگردد، نمی توان برای آن راه حل معقولی پیدا کرد .

همانگونه که خواندید مدتهای مدیدی است که صدای متحدی از سوی جامعه پزشکی به جامعه تلقین می‌شود مبنی بر اینکه تعرفه ها و سرانه درمان در کشور غیر واقعی است.

با توجه به اینکه پزشکان به عنوان یکی از گروههای مرجع در ایران شناخته می شوند معمولا در مورد ادعاهای این گروه نیز کمتر تحقیق و تفحص انجام شده بنابراین انگیزه و نیت اصلی این صداها تاکنون در یک چارچوب علمی و فارغ از دعواهای سیاسی و صنفی بررسی نشده است.

به منظور روشن شدن این موضوع که آیا درآمد پزشکان ایرانی، کافی است یا باید افزایش یابد، مقایسه اجمالی درآمد پزشکان در ایران و برخی کشورهای توسعه یافته انجام گرفته است. این مقایسه به خوبی موید این مطلب است که دستمزد پزشکان متخصص شاغل در نظام سلامت کشور، به مراتب بالاتر از پزشکان مشابه اروپا است.

برای انجام این مقایسه از داده های نشریه اشپیگل[۱] برای درآمد پزشکان در چند کشور منتخب جهان (۲۰۰۶) استفاده شده و میانگین درآمد پزشکان یکی از بیمارستان های عمومی غیر دولتی درجه ۱و سطح سوم شهر تهران (۲۰۰۹ / ۱۳۸۸)، به عنوان معیاری برای سطح درآمد پزشکان متخصص کشورمان مورد استفاده قرار گرفته است.

 

تطبیق یافته با قدرت خرید

(بعلت تفاوت هزینه‌های زندگی در کشورهای مختلف، تبدیل مستقیم درآمد پزشکان این کشورها به دلار آمریکا از طریق نرخ ارز رسمی نمی تواند معیار صحیحی برای مقایسه درآمد آنان باشد، ازینرو درآمد سالیانه پزشکان متخصص با استفاده از ضریب تبدیل برابری قدرت خرید (Purchasing Power Parity conversion factor) که هرساله توسط بانک جهانی اعلام می شود به معادل دلاری آن تبدیل شده است. به عنوان مثال در سال ۱۳۸۸میانگین درآمد پزشکان متخصص بیمارستان های دولتی کشور ماهانه ۱۵ میلون تومان و سالانه ۱۸۰میلیون تومان در نظر گرفته شده (این درآمد با بررسی یک بیمارستان بزرگ متعلق به سازمان تامین اجتماعی بدست آمده است) و طبق آمار بانک جهانی PPP conversion factor برای ریال ایران در همان سال ۴۳۰۰ می باشد.[۲]

بدین معنی که قدرت خرید ۱ دلار در آمریکا معادل قدرت خرید ۴۳۰تومان در ایران است. مثلاً اگر یک ایرانی با ۱۰۰۰ تومان (۱ دلار سال ۸۸) بتواند در ایران ۱۰ تخم مرغ بخرد یک آمریکایی با ۱دلار میتواند ۴ تخم مرغ در آمریکا بخرد؛ بعبارت دیگر براساس شاخص قدرت خرید ۱۰۰۰ تومان برابر است با تقریباً ۲٫۳ دلار (یعنی قیمت ۱۰ تخم مرغ در آمریکا). نسبت درآمد پزشکان متخصص ایرانی با PPP conversion factor می شود ۴۱۸۵۲۹دلار. این یعنی ۱۸۰ میلیون تومان در ایران در سال ۸۸ قدرت خریدی معادل ۴۱۸۵۲۹دلار در ایالات متحده دارد. لازم به ذکر است که حتی اگر قدرت خرید یک ایرانی دو برابر یک آمریکایی باشد ممکن است درآمد وی براساس نرخ رسمی ارز (یعنی هر ۱۰۰۰تومان یک دلار) از درآمد فرد آمریکایی کمتر هم باشد؛ مثلاً ۱۸۰ میلیون بر اساس ارز رسمی سال ۸۸می شود ۱۸۰هزار دلار و از درآمد پزشک آمریکایی که ۲۶۷ هزار دلار است کمتر است اما بر اساس برابری قدرت خرید درآمد پزشک ایرانی بیشتر است.)

ممکن است این ابهام در ذهن مخاطبان شکل بگیرد که در حال حاضر که نرخ رسمی ارز و تورم در جامعه افزایش شدیدی پیدا کرده است و این مقایسه درآمد سال ۸۸ پزشکان متخصص ایرانی با سایر کشورها در حال حاضر کمی دور از واقعیت باشد. اما باید ذکر کرد که با توجه به رشد بیش از ۲برابری تعرفه های پزشکی از سال ۸۸ تا کنون درآمد پزشکان نیز همین مقدار افزایش پیدا کرده است. در ضمن طبق آمار بانک جهانی شاخص برابری قدرت خرید در سال گدشته (۱۳۹۱) حدود ۷۰۰ تومان برای هر یک دلار آمریکا بوده است.

**نسبت درآمد پزشکان به میانگین درآمد شهروندان آن کشور (برای این منظور نسبت درآمد سالانه پزشکان متخصص به سرانه تولید ناخالص داخلی در برابری قدرت خرید (GDP (PPP) per capita) محاسبه شده است. )

لازم به ذکر است که برای جلوگیری از خطا در تفسیر نتایج، اطلاعات GDP (PPP) per capita و PPP conversion factor برای ایران از داده های سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) و برای سایر کشور ها از داده های سال ۲۰۰۶استفاده شده است.

 

همانگونه که در نمودار شماره مشاهده می شود درآمد یک پزشک متخصص در کشورهای منتخب ۲ تا ۶ برابر درآمد سرانه آن کشور است، این رقم برای ایران و با فرض درآمد سرانه حدود ۵ میلیون تومانی (در سال ۱۳۸۸)، ۳۷ برابر بدست آمده است. البته با این نمودار نمی توان ادعا کرد که سطح رفاه پزشکان در ایران چند برابر پزشکان سایر کشورهاست، چرا که این نمودار وضعیت درآمد پزشکان هر کشور را با درآمد سرانه همان کشور مقایسه می کند. برای مقایسه سطح رفاه پزشکان متخصص کشورهای مختلف بهتر است درآمد آنان را که با قدرت خرید هر کشور تطبیق یافته مقایسه می کنیم

 

همانطور که ملاحظه می کنید قدرت خرید پزشک متخصص ایرانی در ایران تقریباً ۵/۱برابر قدرت خرید پزشک متخصص آمریکایی در آمریکاست! همچنین بیش از ۲ برابر پزشکان متخصص سایر کشورهاست!

حال سوال اساسی اینجاست که با چه توجیهی بسیاری از افراد صحبت از پایین بودن تعرفه‌های پزشکی می‌کنند؟ چطور تعرفه‌های پزشکی از دستمزد سلمانی‌ها هم کم‌تر است؟! چگونه است که با این سطح از درآمد باز هم پرداخت های غیر رسمی یا زیر میزی در نظام درمانی بسیار شایع است[۳] و بعضی علت آنرا تحمیل تعرفه های غیر واقعی به پزشکان عنوان می کنند؟!!

به این نکته هم دقت کنید که این درآمد متعلق به پزشکان متخصص یک بیمارستان عمومی می‌باشد و با توجه به اینکه تعرفه های بخش خصوصی از این بیمارستان بسیار بیشتر است بنابراین درآمد رسمی پزشک متخصص در بخش خصوصی از این مقدار نیز بیشتر خواهد بود! این در حالی است که در نظام سلامت ایالات متحده و سایر کشورهای توسعه یافته درآمد بین پزشکان بخش دولتی و خصوصی تفاوت چندانی ندارد.

در پایان لازم به ذکر است که این درآمد پزشکان در ایران بدون احتساب پرداخت های غیر متعارف و به اصطلاح زیرمیزی عده ای از پزشکان محاسبه شده است.

[۱] – http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-۴۷۴۴۱۱۵۴.html

[۲] – http://data.worldbank.org/indicator/PA.NUS.PPP

[۳] – رئیس اداره رسیدگی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی : پزشکان و مراکز درمانی تابعه این دانشگاه در سال ۹۱ حدود یک میلیارد و ۱۰۰میلیون تومان از مردم زیرمیزی گرفتند.



:: برچسب‌ها: پزشکان , درامد, تحول نظام سلامت ,

نوشته شده توسط امیررضا در ساعت 10:18



نمونه هایی از بیانات حضرات درباره ی پزشکان

یک شنبه 2 آذر 1393

پزشکان محترم!

همکاران و دوستان گرامی!

ما پرستاران هیچ ارتباطی با کسانی که به جامه و جامعه ی محترم تیم درمان توهین کنند و می کنند نداریم.

ما خود را جزو تیم درمان می دانیم و مطمین باشید به دوستان خودمان توهین نمی کنیم. اما متاسفانه جریاناتی خواسته یا ناخواسته دنبال انداختن توپ این تهمتها و توهین ها به زمین پرستاران هستند، تا شما واکنش نشان دهید و ما واکنش بعدی که جنگ مغلوبه شود!!!!!

اما من جستجو کردم و دیدم بسیاری از همکاران پزشک که اتفاقا همه متخصص هستند از این الفاظ استفاده کرده اند. مواردی که در تلویزیون و دربرنامه های مختلف گفته شده را نیاورده ام.

مشتی آورده ام نمونه ی خروار ، خودتان ببینید و بخوانید و قضاوت کنید.از این نوع افاضات فراوان یافت می شود اگر در سایت خبرگزاریها وارد شده و کلمه ی زیر میزی را جستجو کنید متوجه می شوید. و واقعا تعجب کردم از سکوت جامعه ی پزشکان و نظام پزشکی!!

از طرفی تبلیغ سامانه های شکایت و ... دادن آمار شکایتها کار ماست؟

نمایندگان ما در تلویزیون و در برنامه ی وزین ثریا چیزی بر علیه پزشکان محترم گفتند؟

دکتر پزشکیان هم که پزشک است!!!!!!  

پس کلاهتان را قاضی کنید، کلاهی ندارید اگر گوشی پزشکیتان را بگذارید روی قلبتان و ببینید  نوک پیکانش سمت چه کسی است؟

انصاف داشته باشید. ما صبر پیشه کرده ایم و با شما جنگی نداریم. ما فقط حق خود را می خواهیم .همین!

نه از شما که از سیستم! اگر پزشک عمومی یک میلیون و دویست یا متخصص داخلی پنج میلیون می گیرد اینها هم بی عدالتی است. اما ما نمایندگان پرستارانیم و خود پرستار. نمی توانیم حق شما را بیان کنیم. خوتان همت کنید.

به هر حال مراقب باشیم در گیر جنگی بیهوده نشویم که موضوع اصلی را فراموش کنیم و.......... بگذریم

خودتان بخوانید(جانم نگرفت همه را ذکر کنم لطفا دوستان در بخش نظرات با ذکر منبع بنویسند که کی چی گفته):

1-دکتر شهریاری در هفته نامه ی متن طبق نوشته ی خبر آنلاین روز 30 اردیبهشت نود و سه:

بیشترین زیر میزی را جراحان بویژه جراحان مغزو اعصاب، جراحان قلب، ارتوپدی و گوش و حلق و بینی دریافت کرده اند.

2-دکترحسن امامی رضوی  قائم مقام وزیر بهداشت در روزنامهه ی کیهان 27 آبان 93:

زیر میزی کگیری در شان پزشکان نیست.

3-دکتر رسول خضری نماینده ی سردشت و پیرانشهر سایت زریان 8 اردیبهشت

به جای انکار این پدیده باید پیشگیری شود

4-دکتر پیوندی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 28آبان

رییس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: یکی از دلایلی که علی رغم کمبود بودجه، رییس جمهور تاکید داشتند این کتاب هرچه سریع‌تر تدوین و اجرایی شود، اخذ وجوه غیرمتعارف در بیمارستان‌های دولتی شهرستان‌ها و بیمارستان‌های خصوصی تهران بود.

5- وزیر بهداشت خبرگزاری ایرنا 24 آبان

زیرمیزی به هر شکلی مشمول مجازات می شود

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: زیرمیزی به هر شکلی در صورت تشخیص، مشمول مجازات می شود.

 



نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 10:41



حرفهایی تازه با وزیر و وزارت نشینان بهداشت

شنبه 1 آذر 1393

بهترین تاکتیک برای تیمهای ضعیف انداختن توپ به زمین حریف است تافرصتی برای

بازسازی خط دفاعی به دست بیاید...

جناب وزیر محترم! شما که جزو افراد باهوش جامعه هستید عجیب است که چه

فراموشکارید!!!!!

اولین کسی که به جامعه ی محترم پزشکان تهمت زد خود شما بودید، و فرمودید برای

حذف زیر میزی می خواهیم تعرفه ها را بالا ببریم!!!

این یعنی اینکه همه ی پزشکان یا بیشتر نزدیک به همه ی ایشان زیر میزی می گیرند و

حتی شما پا فراتر نهاده و لفظ رشوه را به کار بردید!!!!!

ما بدخواهان به ظاهر خیر خواه مردم!!!!! (طبق فرمایشات شما وزیر محترم) سند و مدرک

و دلیل داریم. به قول شاملو خدابیامرز شما خورشید را در آسمان انکار می کنید و با

استناد به ساعت شماطه دارتان می فرمایید شب است.

ما پرستاران خودمان را با پزشکان محترم دوست و همکار می دانیم و تیشه به ریشه 

شان نمی زنیم. اما جای تعجب اینجا بود که اطبا محترم هم سکوت کردند. شاید دلیل

سکوتشان بهره ی مالی فراوان حاصل از این تهمتها و توهینها بود.

جناب وزیر! خاطرتان باشد ما قشر پرستاران با طرح تحول نظام سلامت که شما بدون هیچ

کار کارشناسی یک شبه چون دست موسی از آستین بدرآوردید و با عصایتان اژدهایی

نمایان کردید، با وجود منافع این طرح برای ما، مخالفت کردیم و می کنیم.

شما توجه نکردید که آستین موسی دست روح القدس را همراه داشت ولی جادوی شما

چون سحر ساحران بود و هست.اینک که هر روز می بینید چه اشتباهاتی داشته اید می

کوشید با روبروی هم قرار دادن تیم درمان خودتان را تبرئه کنید.

به خدا قسم این خطا بزرگتر از خطای قبلی است. ایجاد درگیری بین اعضای یک تیم!!! چه

نتایجی دارد؟

شما در یک تیم نمی توانید به دروازه بان یک میلیون و به فوروارد دویست میلیون بدهید.

چون دروازه بان هم دروازه را باز می گذارد.

شما اگر چشمهایتان را روی حقایق بسته اید ببندید، اما دود آتشتان به چشم مردم می

رود. ما اگر زیاده خواه و خودبین بودیم هرگز با طرح تحول شما مخالفت نمیکردیم ، بلکه

مثل سایر همکاران شما که در سیما چه دروغهایی گفتند، ما نیز به به و چه چه راه می

انداختیم. خود شما می دانید که این طرح از نظر مالی منافع مالی کمی هم برای ما

پرستاران دارد. اما ما حقیقت را میبینیم و می گوییم نه منافع خودمان را:

بارها گفتیم و می گوییم باز          چشم ما بیدار هست و شب دراز

بله! مازنده و شما زنده! (چون طولی نمی کشد) می بینید که ما راست می گفتیم و می

گوییم..............بگذریم

اما اینک اشتباه دیگری نکنید. قرار دادن اعضای یک تیم مقابل هم خطاست. ضررش را

مردم می بینند و می دهد. البته می دانم که مردم برای شما اهمیتی ندارند.واین را عملا

نشان داده اید. شما اگر به طرحتان اطمینان دارید اجازه بدهید بنده  محمود عمیدی پرستار

به همراه چند پرستار در مراکز مختلف شما یک کار تحقیقی یک هفته ای انجام دهیم.

اجازه بدهید از مردم ریز بپرسیم. اینکه از مردم بپرسی(در حالیکه بیمارشان را گروگان

شما می دانند) : خدمات چطور بود؟ بگویند : خوب بود. رضایت سنجی است؟

واقعا کدام علم این را می گوید.

بیایید رو در روی ما بنشینید ودر رسانه ی خودتان که ملک شخصیتان است (تلویزیون) رودر

روی ملت حرف بزنیم و بحث کنیم. شما که به طرحتان ایمان دارید. ما هم نمی گوییم افراد

با اطلاعات زیاد چون دکتر پزشکیان و جناب شریفی مقدم! بلکه افرادی عادی چون بنده

رودرروی شما باشیم.

اجازه بدهید مردم ببینند و واقعیت را بدانند و بعد رضایت سنجی کنید. آن هم یک رضایت

سنجی علمی و اصولی.

ما اگر از پزشکان می گوییم فقط از باب دریافتیمان است که چون در یک تیم یک نوع کار

انجام می دهیم این حرفها را می زنیم.ما نمی گوییم دریافتی این همکارانمان کم یا زیاد

است. ما می گوییم عدالت را اجرا کنید. عدالت نه پرداخت مساوی است نه پرداخت چند

صد برابری، عدالت پرداخت به نسبت های عادلانه است که دریافتیها بیش از نهایتا پنج

برابر نباشد.

اگر علمی و اصولی باشد دریافتی پرستاران باید از دریافتی بسیاری از پزشکان بیشتر

باشد.این را کشورهای پیشرفته میگویند. تاپ ترین جراحان قلب 2/8برابر پرستار دریافتی

دارند.

آمار را که نمی توانید دروغ گو کنید.

پزشکان دوستان ما هستند. ما هرگز به ساحت ایشان توهین نکرده و نمی کنیم. پزشکی

مانند پرستاری مقدس است چون جان مردم مقدس است. حفاظت از جان مردم با ماست.

پس نگذارید آتش اختلافات مردم را و عزیزانشان را بسوزاند.

البته می دانم که مردم برای شما اهمیتی ندارند، هر چه قسم بخورید باور نمی کنم چون

دم خروس را واضح می بینم.

والسلام



نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 14:6



آشنایی با قوانین جزایی و شرح وظایف، حرفه پرستاری

جمعه 30 آبان 1393

آشنایی با قوانین جزایی و شرح وظایف، حرفه پرستاری

 

کلمه های کلیدی:
• قانون
• قصور پرستاری
• وظایف مدرن

مقدمه:

تأمین و ارتقاء سلامت انسانها، به عنوان آرمان اصلی حرفه پرستاری با استفاده از اصول نوین علمی، بهره بردن از روشهای انسانی و دینی، برقراری ارتباط صحیح با مددجو و مبتنی بر اصول علم اخلاق پزشکی قابل دسترسی است.بروز تخلفات و خطاهای درمانی و مراقبتی، زمینه بروز نارضایتی و شکایت بیماران را مطرح می‏کند و از این جهات آگاهی به مسایل حقوقی و جزایی کشور و آشنایی با شرح وظایف مدرن، از اصول کار حرفه‏ای پرستار می‏باشد.

بحث:

عوامل رفتاری، افزایش هزینه‏های درمانی، نیاز اقتصادی پرستاران، ذهنیت منفی و بدبینی بیماران، دخالت‏های غیر مجاز در امور پرستاری به عنوان علل خاص و افزایش سطح آگاهی مردم و آشنایی با منشور حقوق بیمار، اطلاع رسانی رسانه‏ها به عنوان علل عام در بالارفتن نرخ شکایات موثر می‏باشد.پرستاران به عنوان عضو اصلی تیم درمانی به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در قبال خطای منجر به آسیب و یا فوت بیمار مسئول شناخته می‏شوند.این موضوع با فعال شدن سازمان نظام پرستاری با اعتقاد بر جایگاه تخصصی علمی و استقلال حرفه پرستاری، ضرورت فراگیری موضوعات حقوقی را بیش از پیش روشن می‏نماید.آشنایی با شرح وظایف گروه‏های مختلف پرستاری بر اساس دستورالعمل وزارت متبوعه و رعایت آن می‏تواند به طور قطعی سبب عدم طرح شکایت و یا مبرا شدن ایشان از اتهام گردد.خطای پرستاری به دو شکل سهل‏انگاری و تخلف نتظامی مورد بحث قرار می‏گیرد.مواد 319، 60، 59و...از قانون مجازات اسلامی به طور صریح در ارتباط با موارد ضمانیت و یا مسئولیت جامعه پزشکی در قبال عملکرد سهل‏انگارانه، اظهارنظر نموده است.سهل‏انگاری بر اساس قوانین جزایی در چهار شکل بی‏احتیاطی، بی‏مبالاتی، عدم مهارت و عدم رعایت نظامات دولتی تقسیم می‏شود.جهت اثبات و احراز قصور وجود چهار شرط اساسی تخطی، آسیب، نوع وظیفه و ارتباط مستقیم بین خطا و صدمه وارده ضروری است.

نتیجه‏گیری:

آشنایی جامعه پرستاری کشور با علم روز و اجرای دقیق آن، در کنار آشنایی با شرح وظایف تعریف شده در هر گروه بر اساس دستورالعمل وزارت و همچنین قوانین مطروحه در سیستم قضائی کشور می‏تواند ضمن ایجاد پشتوانه محکم برای حضور فعال و مؤثر در بالین بیماران، سبب ارابه عملکردی مبرا از قصور و خطا می‏گردد.

واژگان کلیدی:

قصور پرستاری، قانون، وظایف مدرن وصول مقاله:15/12/1383 پذیرش مقاله:21/4/1385 نویسنده مسئول:تبریز، خیابان ولیعصر، اداره کل پزشکی قانونی استان آذربایجان شرقی‏{L moc.oohay@naimezak-dammahom L}

مقدمه‏

هدف اصلی و غایی حرفه پرستاری تأمین بهبودی و سلامت بشریت است.تحقق این امر نه تنها از طریق علمی، بلکه از روش‏های اخلاقی صحیح و برقراری ارتباط با مددجو، قابل دسترسی می‏باشد.

موضوع نارضایتی، شکایت و دادخواهی بیماران از کادر درمانی به دلیل تخلفات و خطاهای تشخیصی، درمانی و مراقبتی از مسایل مهم و مورد بحث جامعه می‏باشد که در مراکز پزشکی و حقوقی مورد بحث قرار می‏گیرد.

افزایش حیطه اختیارات و مسئولیت پرستاران نسبت به گذشته ایجاب می‏نماید که پرستار دارای دانش و مهارت بالایی بوده و توانایی تصمیم‏گیری داشته باشد.د راین صورت پرستاران باید قانون را به عنوان عنصر کلیدی کار خود بشناسند تا در فرایند تصمیم‏گیری در موارد حقوقی حمایت و در صورت نیاز محافظت شوند.

آشنایی با قوانین و مقررات و ضوابط حاکم بر پرستاری از اولویت‏های برنامه‏های آموزشی پرستاری است و از این جهت، حرکت در چارچوب ضوابط و شرح وظایف پرستاری از اهم اموری است که باید آنان را مورد توجه قرار دهند.قرار گرفتن پرستار در خط مقدم‏ ارتباط با بیمار از جهت زمان و مکان و نوع خدمات ارایه شده، ضرورت قرار گرفتن گروه پرستاری را به عنوان الگوی ارایه اصول اخلاقی نشان می‏دهد که این موضوع، در اعتلاء و بهبود سلامتی(به ویژه از نظر روانی)، پیشگیری از بیماریها و تسکین درد مددجویان، نقش اولیه و اصلی را ایفا خواهد نمود.از این جهت آشنایی با محتویات قوانین و دستورالعمل‏های پرستاری و تغییرات آن، می‏تواند به عنوان راهنما جهت هدایت در برقراری مناسبات حین انجام وظیفه، مد نظر قرار گیرد و مسئولیت‏های محوله منطبق و سازگار با اخلاق حرفه‏ای و با کیفیت مطلوب ارایه گردد 1P}.زمانی که پرستاران مطابق با علوم روز پرستاری، خدمات خود را به بیماران ارایه می‏نمایند بایستی نسبت به ثبت آن و واکنشهایی که بیمار نسبت به درمان و خدمات فوق ارایه می‏دهد، بدون نگرانی اقدام نمایند تا بدینوسیله بتوانند با دانش پرستاری، به پزشک درمسیر تشخیص و درمان بیماری کمک نمایند 2P}.

پرستاران و کادر درمانی در هر مقام و موقعیتی در قبال بیمار بطور مستقیم و غیر مستقیم مسئول خطاهای خود می‏باشند.بنابراین اگر غلفت، عدم مهارت و سهل انگاری آنان در مسیر درمان و مراقبت و یا عدم رعایت نظامات دولتی و موازین پزشکی، باعث خسارت و ضرر بیماران گردد باید به جبران آن بپردازند و از این رهگذر نیز امکان دارد علاوه بر پرداخت جریمه نقدی و یا خسارت مادی محکومیت جزائی نیز پیدا کنند.در نقطه مقابل، چنانچه پرستار، پیراپزشک و ...اقدامات درمانی و یا وظایف محوله را مطابق موازین پزشکی و بر اساس دستورالعملها و بخشنامه‏های وزارت تابعه خود و مطابقه با استانداردهای حرفه‏ای کشور انجام داده و یا احساس مسئولیت، حسن نیت و بر اساس اصول اخلاقی عمل نماید، موقعیتی برای طرح شکایت از طرف بیمار باقی نمی‏ماند و در صورت طرح موضوع شکایت نیز بدون نتیجه خواهد ماند 3P}.

روش بررسی‏

امروزه علیرغم تلاش پزشکان، پرستاران و سایر کارکنان بخش بهداشت و درمان و با وجود امکانات وسیع، میزان نارضایتی و شکایت بیماران رو به افزایش گذاشته است.علل گوناگون در ارتباط با بروز این پدیده در دو گروه علل خاص و عام قابل بررسی می‏باشند.

علل خاص‏

1-عوامل رفتاری به عنوان مهمترین عامل، همواره مورد بحث می‏باشد.علم اخلاق پزشکی یا{L cihtE lacideM L}به عنوان یکی از زیربنایی‏ترین موضوعات آموزش حرفه پرستاری، فارغ التحصیل این رشته را موظف به رعایت اصولی می‏نماید که در کنار آن مددجو با اطمینان و اعتماد و برخورد مناسی از سوی پرستار خود، اقدامات مراقبتی و پرستاری را دریافت می‏کند و در این راستا هر گونه خلل در نحوه رفتارهای بین فردی، می‏تواند علمی‏ترین و مبهترین مراقبت پرستاری را تحت الشعاع خود قرار دهد 4P}.

2-افزایش هزینه درمان بخصوص در بیمارستان‏های خصوصی باعث ایجاد توقع در ارایه سرویس پرستاری بیش از حد استانداردهای تعریف شده و درخواست خدمات کامل و ایده آل از سوی بیمار و همراهان وی می‏گردد که این موضوع زمینه بروز شکایت را فراهم می‏نماید.

3-نیاز اقتصادی و عدم تأمین مالی پرستاران با حضور در چند شیفت متوالی، با ایجاد خستگی جسمی و روحی، سبب واکنشهای غیر متعارف و ناهنجار در پاسخ به خواسته‏های منطقی و مشروع بیماران می‏گردد که خود زمینه‏ساز بروز شکایت خواهد بود.

4-ذهنیت منفی و بدبینی بیماران به ارایه خدمات ضعیف در بیمارستانهای دولتی و عدم رعایت استانداردهای پزشکی، منجر به ترک بدون رضایت از بیمارستان می‏گردد و بیماران در این صورت از چگونگی ارایه خدمات مطلوب در طی مدت بستری خود آگاهی نداشته و در این شرایط همواره با نگرش انتقادی به مجموعه نگریسته می‏شود.

5-موقعیت نسبتا ایده‏آل اقتصادی و اجتماعی کادر پزشکی، منجر به سوء استفاده بیماران سودجو و تهدید ایشان به آبروریزی می‏گردد.این گروه از بیماران یا همراهان وی از کم بودن اطلاعات قانونی پرسنل مطلع بوده و لذا از این مسیر اقدام به تهدید می‏نمایند که بدیهی است می‏توان با آگاهی و آموزش کادر پرستاری سبب ثبات و تقویت عملکرد صحیح و مقاومت در مقابل مشکلات ایجاد شده گردید.

6-دخالت‏های غیر مجاز در امور درمانی و پرستاری یکی از اقدامات رایج در سطح کشور می‏باشد به نحوی که برخی از پرستاران با انجام اقدامات پزشکی درمانی و حتی جراحی‏های سرپایی، خارج از حیطه وظایف با ایجاد عارضه در بیمار منجر به طرح شکایت و محکومیت صد در صد در مقابل اقدام انجام گرفته می‏گردد و از سوی دیگر رده‏های پایین کادر پرستاری که متاسفانه در برخی از موارد یا درخواست و آگاهی مستقیم خدمات پرستاری بیمارستان‏ها می‏باشد، با آسیب به بیمار، درگیر پرونده‏های قصور پرستاری در محاکم قضایی می‏گردند.

7-اشتغال پرستاران در اطاق عمل به عنوان عضوی از تیم جراحی و یا بیهوشی منجر به درگیر شدن ایشان در پرونده‏های شکایت از اقدامات انجام شده در اتاق عمل می‏گردد.راهنمایی بیماران توسط دیگر همکاران پرستار، جهت طرح شکایت، ...از علل خاص دیگر در ایجاد و طرح پرونده‏های قصور پزشکی در مراجع قضایی و انتظامی می‏باشند. 5P}.

علل عام‏

1-افزایش سطح آگاهی مردم و آشنایی با منشور حقوق بیمار و از سوی دیگر اطلاع رسانی در موارد تخلفات و بی‏مبالاتی‏های پزشکی و اعلام آن توسط رسانه‏ها و جراید، منجر به دقت بیشتر مردم در نوع خدمات بیمارستانی گردیده است.و بدیهی خواهد بود که عدم رعایت استانداردهای مراقبتی و درمانی منجر به طرح شکایت خواهد گردید.

2-پایین آمدن در آمد نسبی مردم و مشکلات اقتصادی جامعه، زمینه‏های رویکرد به کسب درآمد از طریق مذکوررا ایجاد می‏نماید.

3-نقش رسانه‏های عمومی بویژه جراید در طرح موضوع، دامن زدن به آن و بزرگنمایی بیش از حد می‏تواند در ایجاد بدبینی و فراهم کردن شکایتهای بی‏مورد مؤثر باشد. اگر چه تا سالیان اخیر، با وجد پیشرفتهای روز افزون علم پرستاری و همگانی آن با دانش نوین، اصل بر مسئولیت پزشک بوده و خطای حرفه‏ای پرستاری در مسیر درمان، به عنوان پدیده مستقل نگریسته نمی‏شده است، ولی با اعتقاد و باور جامعه پرستاری بر جایگاه والای علمی و موقعیت مستقل خود در روند درمان، با افتتاح سازمان نظام پرستاری سر فصل جدیدی در این امر گشوده شده و بر این اساس، پرستاران باید قانون را به عنونان اصل و ابزار جدی کار خود تلقی نموده تا قادر باشند در برخورد با مشکلات حرفه‏ای، قانونی یا اخلاقی با اطمینان بیشتری به حل آن اقدام نمایند.در این میان جایگاه سازمان نظام پرستاری در آشناسازی جامعه خود با وظایف و تکالیف قانونی، شرح مسئولیتهای مراقبتی و بیان جایگاه ویژه ایشان، نقش بسزایی ایفا خواهد نمود.

بحث‏

اشاره به برخی از وظایف محوله بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که عدم رعایت آن می‏تواند به نوعی منجر به طرح شکایت از قصور پرستاری در پرونده‏های قضایی گردد اهمیت آشنایی و رعایت مسئولیت‏های فوق را بیش از پیش روشن می‏نماید.

مدیر پرستاری‏

الف)برنامه‏ریزی برای بهبود فعالیت‏های ارایه خدمات مددجویی: عدم برنامه ریزی و حضور نیروهای سرگردان در بخشهای مختلف، حتی در صورت کافی بودن تعداد، می‏تواند باعث از دست رفتن بیمار به علت عدم تدوین برنامه مناسب مراقبتی گردد.

ب)بکارگیری نیروهای انسانی بر اساس توانایی افراد:استفاده از نیروی کارشناس ولی بدون تجربه به عنوان مسئول در یک بخش حیاتی و فعال مانند{L U.C.I L}و عدم سنجش قابلیت وی در اداره این بخش، منجر به آسیب بیماران خواهد گردید.

ج)تأمین نیازهای آموزشی و آشنایی با شرح وظایف پرسنل: اذعان پرستاران یک بیمارستان مبنی بر عدم آشنایی با شرح دقیق وظایف در توجیه عارضه حادث شده برای یک بیمار می‏تواند مدیر پرستاری را به عنوان مسئول در یک حادثه به مراجع قضایی بکشاند.

سوپروایزر

الف)کنترل حضور و غیاب:عدم نظارت بر ورود و خروج پرسنل و ارایه مرخصی به کارکنان واحدهای حیاتی مانند اورژانس می‏تواند در یک بحران غیر مترقبه، کمبود پرسنلی و عدم پوشش مناسب خدمات به بیماران را روشن نماید.بدیهی است در این صورت مسئول مربوطه در این زمینه مرتکب قصور شده است.

ب)کنترل نحوه مراقبتهای پرستاری از بیماران(به ویژه بیماران بدحال):متأسفانه نقشی است که برخی از پرستاران سوپروایزر برای خود قائل نبوده و بی‏توجه از کنار آن عبور می‏نمایند.

ج)جلسان پرستاری برای رفع مشکلات:عدم ارایه مشکلات به مسمئول مربوطه و عدم اقدام در جهت رفع آن می‏تواند در صورتی که کمبود فوق منجر به آسیب بیمار گردد، سوپروایزر وقت را درگیر نماید.

د)نظارت بر چگونگی مصرف و نگهداری تجهیزات و داروها:یکی از اصلی‏ترین وظایفی است که معمولا در برخی از پرونده‏های قصور پرستاری می‏توان دید.بدیهی است نظارت بر عملکرد صحیح تجهیزات بخش‏ها اعم از الکتروکاردیوگرافی، ساکشن، لوله‏های اکسیژن، مانیتورها، فشارسنج، و...و همچنین وجود داروهای اورژانس، می‏تواند در صورت بروز موارد بحرانی، اطمینان کامل برای حمایت قانونی از پرستاران بخش و سوپروایزر وقت ایجاد نماید.

سر پرستار

الف)برنامه‏ریز برای استانداردهای مراقبتی ب)تعیین وظایف کارکنان تحت نظارت:عدم تدوین برنامه منظم برای پرستاران شیفت شب یک بخش پرکار، می‏تواند باعث جابجا شدن افراد مراقب، عدم دقت در پیگیری وضعیت یک بیمار بدحال و از دست رفتن وی گردد.

ج)کنترل عملکرد تجهیزات مورد استفاده در بخش:کنترل دقیق تجهیزات و اعلام سلامت با عیب آن به سوپروایزر وقت از وظایف مهم و اولیه سرپرستار می‏باشد.

د)همراهی با پزشکی در زمان ویزیت:که متأسفانه واگذاری این وظیفه به افراد غیر مسئول و عدم درک تأکید و جدیت دستور پزشکی توسط وی، سر پرستار بخش را درگیر خواهد نمود.

ذ)مراقبت پرستاری در شرایط اورژانس:حضور سرپرستار در بالین بیماران بدحال همگام با پرستار مربوطه ضروری است.

پرستار

الف)جلب اعتماد و اطمینان مددجو:عدم برقراری ارتباط مناسب‏ با بیمار، می‏تواند سبب شود حتی در صورت ارایه مناسب‏ترین خدمات، رضایت وی فراهم نشود که خود زمینه‏ساز بروز شکایت خواهد بودو در نقطه مقابل، در صورت جلب اطمینان مددجو و رعایت اصول انسانی و اخلاقی، حتی در صورت خطا و سهل‏انگاری از سوی پرستار، می‏تواند با چشم‏پوشی و بخشش بیمار و عدم طرح شکایت توأم گردد.

ب)کسب اطلاع از وضعیت سلامت مددجو و ثبت در پرونده بیمار:بر اساس استانداردهای جهانی در یک تریاژ در شرایط بحرانی 60%عملکرد پرسنل به ثبت خدمات ارایه شده و 40% آن به ارایه عملی خدمات محدود می‏شود که این میزان در شرایط عادی 50% می‏باشد.این مهم در سیستم درمانی و پرستاری کشور ما، مورد توجه جدی قرار نگرفته است و این در حالیست که مستندسازی و ثبت دقیق شرایط بیمار و خدمات ارایه شده، اولین نتیجه مثبت را برای پرستار مسئول در شرایط حقوقی در پی خواهد داشت؛بگونه‏ای که تنها حامی وی در مقابل مراجع قضایی و راهنمای قاضی و اعضای کمیسیون، مندرجات پرونده بالینی می‏باشد که توسط پرستار ثبت گردیده است 6P}.

ج)همکاری در انجام آزمایشات کلینیکی و پاراکلینیکی د)اقدامات پرستاری در فوریتها تا حضور پزشک:ارایه خدمات احیاء، ماساژ قلبی، بازکردن راه هوایی با{L yaw riA L}، تا قبل از رسیدن پزشک از وظایف پرستاری است و بدیهی است در صورت عدم حضور پزشک و در صورت رو به اتمام بودن زمان طلایی، اقدامات تهاجمی شامل تزریق دارو و تعبیه لوله تراشه بایستی انجام شود.

ه)اقدامات مراقبتی بر اساس استانداردهای حرفه پرستاری و)نظارت بر اقدامات همکاران دیگر:بروز خطای فاحش توسط یک پرستار در واحد اورژانس و سلب مسئولیت توسط دیگر نیروهای موجود بر این اساس هیچوقت پذیرفته نبوده و در این شرایط تذکر و راهنمایی همکاران برای جلوگیری از بروز خطا ضروری است. ز)کنترل و مراقبت از جسد ح)انجام اقدامات ضروری برای پیشگیری از عفونت‏ها.

خطای پرستاری 1P}

به معنی کوتاهی از انجام استانداردهای مراقبتی و پرستاری می‏باشد.مبنای این استانداردها، وظایف و مسئولیت‏های مصوب وزارت بهداشت و درمان است که معمولا در مسیر بررسی و رسیدگی به پرونده‏ها، میانگین اقداماتی که یک پرستار در وظایف محوله باید به کار بندد در نظر گرفته می‏شود و چنانچه اعمال انجام گرفته از حد متوسط فوق کمتر و یا خارج از حد وظایف باشد، قصور تلقی می‏گردد. بر این اساس قصور پرستاری در دو شکل مورد بحث قرار می‏گیرد: 1-سهل انگاری پرستاری 2P}:که بحث اصلی قصور پرستاری در این بخش بوده است و معمولا در محاکم قضایی و پس از انجام کارشناسی در سازمان پزشکی قانونی و یا سازمان نظام پرستاری، منجر به صدور رأی می‏گردد.مطابق ماده 336 قانون مجازات اسلامی قصور در چهار شکل امکان بروز می‏یابد. 7P}.

الف)بی‏مبالاتی 3P}:یعنی ترک فعلی که از نظر فنی و علمی انتظار انجام آن می‏رود.مثل تزریق آمپول با سوزن سایز غیر استاندارد که منجر به نفوذ زیر پوستی دارو و التهاب محل و در نتیجه نکروز و نیاز به جراحی مکرر پیدا نموده است و یا تزریق واکسن در یک کودک بدون رعایت اقدامات حفاظتی منجر به شکستن سر سوزن با تحرک کودک شده و در نتیجه عمل جراحی برای خروج آن انجام شده است.

ب)بی‏احتیاطی 4P}:انجام فعلی که از نظر علمی انتظار انجام آن نمی‏رود.مثل تزریق وریدی دارویی که کنتراندیکاسیون وریدی داشته و با ایجاد تشنج منجر به مرگ شده است و یا ارایه داروی اشتباه در سرنگ به پزشک بیهوشی، به دلیل عدم دقت در خواندن برچشب دروی شیشه اصلی دارو.

ج)عدم مهارت 5P}:حالتی که مرتکب، تجربه و مهارت علمی و عملی کافی در انجام آن ندارد.مثل تزریق سرم زیر پوست، که منجر به نکروز و در نهایت پیوند پوستی شده است و یا تزریق دارو به صورت وریدی با سرعت زیاد علیرغم توصیه پزشک مبنی بر تزریق آهسته که منجر به ایست قلبی گردیده است.

د)عدم رعایت نظامات دولتی:عدم رعایت و اجرای کلیه قوانین، بخشنامه‏ها و دستورالعملهای مقامات ذیربط مانند مسئولین وزارت بهداشت و درمان، رئیس دانشگاه، رئیس خدمات پرستاری دانشگاه، مدیر گروه، رئیس بخش، مترون بیمارستان و...بدیهی است که کلیه دستورات بایستی صریح و کتبی باشند، مانند عدم اطلاع رسانی مناسب به پزشک اورژانس توسط پرستار بخش در ارتباط با وضعیت بحرانی بیمار و یا اجرای غیر مجاز وظایف پزشکی توسط پرستار بخش 8P}.

2-تخلف انتظامی پرستاری 6P}:از نظر قانونی، این تخلفات جرم محسوب نشده و مجازاتی در قانون برای آن مشخص گردیده است ولی صاحبان حرفه پرستاری، بر اساس تعهدی که در سازمان نظام پرستاری به آن داشته‏اند ملزم به رعایت آن جهت حفظ شئونات حرفه‏ای می‏باشند.رسیدگی به این تخلفات در هیأتهای بدوی و تجدید نظر استانی صورت گرفته و مجازات‏های خاص خود مانند توبیخ شفاهی یا کتبی، محرومیت از انجام خدمات به صورت کوتاه مدت یا طولانی را خواهند داشت.

نتیجه‏گیری‏

جهت احراز و اثبات قصور پرستاری تحقق چهار شرط اصلی ضروری است.

(1)-{L ecitcarplaM gnisruN L}P}

(2)-{L ecnegilgeN gnisruN L}P}

(3)-{L noissim fo tca L}P}

(4)-{L ecneirepxe toN L}P}

1-وظیفه 7P}:به محض قبول پرستاری از بیمار به هر صورت، کشیک در بخش، خصوصی و در منزل، رایگان و یا در مقابل دریافت وجه، این وظیفه برقرار می‏گردد که این مسئولیت می‏تواند کامل یا نسبی باشد.بدیهی است اثبات این بخش، نیاز به بررسی دقیق گزارشات پرستاری پرونده‏ها، گزارش دفتر خدمات پرستاری و برنامه شیفت موظف خواهد داشت.با توجه به بروز اکثر خطاهای پرستاری در حد فاصل تعویض شیفتهای بیمارستانی بر اساس آمار موجود، تعیین فرد موظف در قبال بیمار و بررسی عملکرد وی، معمولا با مشکل صورت می‏گیرد.

2-تخطی 8P}:کوتاهی یا سهل انگاری در انجام وظیفه می‏باشد. همانگونه که توضیح داده شد این خطا در چهار شکل بی‏مبالاتی، بی‏احتیاطی، عدم مهارت و عدم رعایت نظامات دولتی بروز می‏نماید که در آراء حقوقی نیز بر همین اساس ارزیابی می‏گردد.مشخص نمودن حدود وظایف افراد و تعریف استانداردهای آن در علم پرستاری، تعیین و تفکیک عوارض اقدامات پرستاری از خطا و قصور بایستی با دقت کافی در احراز و اثبات تخطی صورت گیرد.

3-آسیب 9P}جسمی یا روانی:در صورت بروز صدمه جسمی یا روحی به بیمار و توانایی در مشخص نمودن حدود دقیق این آسیب، عمل انجام شده در ایجاد آن را می‏توان قصور تلقی نمود.بدیهی است مواردی همچون سردرد گذرا، سرگیجه، ضعف جسمانی و.. واژه‏های هستند که تا پاتولوژی دقیق ایجاد کننده آن مشخص نشود در حد یک شکایت تلقی گردیده و نمی‏توان در اثبات قصور از آن استفاده نمود.

4-ارتباط بین خطا و آسیب:اثبات ارتباط بین خطای انجام شده با آسیب مورد ادعای بیمار در برخی موارد به راحتی صورت نمی‏گیرد و بررسی کارشناسانه و علمی آن ضروری است مثلا تزریق غیر استریل در ناحیه سرین و بروز دیسک کمر یک سال بعد از تزریق، نمی‏تواند از نظر علمی عارضه پذیرفه شده‏ای تلقی گردد.

ذکر مواردی از شایع‏ترین پرونده‏های قصور پرستاری در سازمان پزشکی قانونی در روشن شدن بیشتر توضیحات فوق و آگاهی همکاران پرستار در ارایه دقیق خدمات مفید خواهد بود.

الف)تجویز یا تزریق دارو بدون کسب نظر پزشک ب)تزریق دارو در شریان و یا محلی که باعث آسیب اعصاب محیطی گردد.

ج)تعبیه کاتتر وریدی به مدت طولانی د)تهدید و یا بدرفتاری با بیمار بخصوص کودکان چ)همکاری در سقط جنین به صورت غیر مجاز م)پایان دادن به زندگی بیمار(اتانازی) و)دستکاری در پرونده بیمار و افشای اسرار آنها ز)خودداری از کمک به مددجویان اورژانس جامعه پرستاری کشور، با برخورداری از همکارانی مؤمن و دلسوز و با هدف قرار دادن خدمت صادقانه به بیماران و مددجویان که رضایت خداوند متعال را بدنبال خواهد داشت و با استعانت از ذات حق، مطابق موازین فنی و علمی و استاندارد روز دنیا و مطابق ضوابط و قوانین کشوری، می‏توانند عملکردی مبرا از قصور و خطا را به جامعه ارایه نمایند.

{L L}

#$#(2)-قضایی ص.پزشکی قانونی.1373، صص 25-1.P}

(3)-قشلاقی ف.راههای پیشگیری از قصور پزشکی.1380:صص 143-137P}

.

(5)-عباسی م.حقوق پزشکی.جلد سوم، 1377، صص 225-215.P}

(6)-عباسی مهری، گزارش کتبی و شفایی در پرستاری.1379، صص 85-74.P}

(7)-رسائی نیان.مجموعه قوانین مجازات اسلامی.1382، صص 40-32.P}

(8)-عباسی م.حقوق پزشکی، جلد دوم، 1377، صص 89-71.P}



نوشته شده توسط محمود عمیدی در ساعت 19:17



درباره



این وبلاگ تنها با هدف ایجاد اتحاد و همدلی بین پرستاران، اطلاع رسانی قوانین و شرح وظایف پرستاران،بررسی مشکلات پرستاران و پیدا کردن راهکارهای مناسب برای اینها ایجاد شده است. لطفا با مراجعه به وبسایت parastaraneiran.com وثبت نام و عضویت در آن و عضویت در همین وبلاگ در ایجاد یک گروه قدرتمند و منسجم برای پیگیری مسایل پرستاری و اجرایی کردن قوانین حوزه ی پرستاری مشارکت فرمایید. هدف اصلی اطلاع رسانی است و معتقدم که بزگترین مشکل سیستم پرستاری عدم اطلاع رسانی به موقع است. به امید موفقیت به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل که گر مراد نیابم، بهقدر وسع بکوشم
amidimahmood@yahoo.com


مطالب پیشین

قوانینی برای خندیدن
تعدیل نیرو
روز پرستار 94
نظری گذری بر اختیارات سازمان نظام پزشکی و سازمان نظام پرستاری
تلاشها برای ایجاد اختلاف ادامه دارد ....
شعری در وصف این روزهای پرستاری
تبعید
تکریم همکاران
همه چیز درباره ی مرخصیها
اعتراض به قضاوت نا عادلانه
واکنش عجیب
مرگ خوب است ولی برای همسایه!!!!
روسای هیاتهای جدید
یک جلسه و این همه مانور؟؟؟
بیانیه ی انجمن اسلامی دانشکده ی پرستاری دانشگاه ع. پ. تهران
و مام گزارش جلسه هیاتهای جدید
یک مقایسه ی غیر منطقی
خواب زدگی
پرستاری مرد....
یک پیشنهاد به وزیر بهداشت




Powered By LOXBLOG.COM Copyright © 2009 by parastaraneiran